Az Agrárminisztérium támogatja a hazánkra vonatkozó Éghajlat-változási Jelentés elkészítését

A kép forrása: zöldaramlat.shp.hu/kpe.hu

Az agrártárca kiemelt figyelmet fordít az éghajlatváltozással kapcsolatos ismeretek bővítésére, a tájékoztatás és tájékozottság növelésére – jelentette ki László Tibor Zoltán környezetvédelemért felelős helyettes államtitkár a „Hogyan tovább a klímatudatos jövő felé?” – címmel, megrendezésre került konferencián, szerdán, Budapesten.

A helyettes államtitkár szerint a környezetügy átfogó felelőssége, hogy tudatosan lépjen fel a környezeti értékek fenntartása érdekében és hatékonyan közreműködjön a környezeti szemléletformálásban.

László Tibor Zoltán hangsúlyozta: a hazai környezetpolitika egyik alapvető célja, hogy az ország gazdasági fejlődése a természeti erőforrások és értékek megőrzése valamint fenntartható hasznosítása mellett menjen végbe. Hozzátette: a magyarországi éghajlat megfigyelt és várható változásai alapvetően befolyásolják a kiemelten fontos természeti erőforrásokat. – A helyettes államtitkár kitért arra is, hogy továbbfejlesztendők a klímaváltozással, az azt kiváltó folyamatokkal és hatásokkal kapcsolatos hazai kutatások. Annak érdekében, hogy az éghajlatváltozás káros következményeit mérsékeljük és a pozitív hatásokra felkészüljünk, szilárd tudományos alapokon nyugvó, időben meghozott döntésekre van szükség – hívta fel a figyelmet beszédében László Tibor Zoltán. (Forrás: AM Sajtóiroda)

Középen Kékesi Márton, a Kisgazda Polgári Egyesület Budapesti Szervezetének az elnöke, környezetvédelmi szakértő. – A kép forrása: kpe.hu

A KPE környezetvédelmi szakértője szerint: a Polgári Kisgazdák szakmai álláspontja szerint is szükség van a hiteles, szakszerű és kiegyensúlyozott tájékoztatásra illetve szemléletformálásra a környezetvédelem  és a fenntartható fejlődés területén. Ezt a KPE-vel együttműködő Zöld Áramlat Alapítvány szakemberei immár közel egy évtizede konferenciák, kiadványok és internetes honlapjuk segítségével hatékonyan végzik. Különösen fontosnak tartjuk a diákok, fiatalok tájékoztatását, akik a tapasztalataink szerint, nyitottak a hiteles és szakszerű információk befogadására. (Kékesi Márton – KPE)