Az a baj, amikor előre kiabálnak, azután vizsgálódnak / Lavrov: A berlini Charité klinika nem talált harci méreganyagot Navalnij mintáiban / Nemzetközi vegyifegyver-szakértők vizsgálhatják ki Navalnij mérgezését

Fotó Szamoldki.hu

A Navalnij ügy minden gondolkodó ember számára kezdettől fogva rendkívüli zavaros volt. Mi magyarok folyamatosan megtapasztaljuk, hogy Európai neves politikusok hajlamosak arra, hogy előbb kiabálnak ránk fűt-fát és minden rosszat, aztán keresgélik a bizonyítékokat a saját állításaikhoz. Most éppen ezt teszik jogállamisági vizsgálódás címen. (egy vidéki kisgazda társunk)

Orosz kollégáikhoz hasonlóan a berlini Charité klinika orvosai sem találtak harci méreganyagot Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus mintáiban – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az oroszországi európai üzleti egyesület tagjaival hétfőn Moszkvában tartott tanácskozásán. Rámutatott, hogy a mérget a német hadsereg laboratóriumában mutatták ki.

Kész szakértőket küldeni Oroszországba a Vegyifegyver-tilalmi Szervezet (OPCW), hogy segítsenek kivizsgálni Alekszej Navalnij ellenzéki vezető ügyét.

MTI