Ausztriában meghosszabbítják a téli szünetet

Fotó forrása koronavirus.gov.hu

Ausztriában a koronavírus-járvány miatt január 11-ig meghosszabbítják az iskolai téli szünetet, mert a tanítás újrakezdése előtt tesztelni szeretnék a pedagógusokat és a diákokat is – jelentette be kedden az osztrák oktatásügyi minisztérium. Eközben befejeződtek a koronavírus-fertőzés terjedésének visszaszorítása érdekében zajló tömeges tesztelések kedden, a kétmillió megjelent között 4200 fertőzöttet találtak.

Andrej Plenkovic horvát kormányfő bejelentette: amennyiben nem javul a járványhelyzet, az ünnepekre újabb szigorításokat léptetnek hatályba.

Szlovéniában Jelko Kacin kormányszóvivő sajtótájékoztatóján elmondta: bár a pozitív tesztek aránya továbbra is magas, az elmúlt héthez képest némi csökkenés történt, a kormány keddtől enyhített néhány korlátozáson.

A Szerbiába belépni kívánó külföldi állampolgároknak 48 óránál nem régebbi negatív koronavírustesztet kell felmutatniuk a határon, a szerb állampolgárok viszont akár teszt nélkül is hazatérhetnek, ám akkor tíznapos karantén vár rájuk – döntött a válságstáb legutóbbi ülésén.

Ukrajnában az előző napi jelentős csökkenés után keddre ismét mintegy kétezerrel, csaknem 8,5 ezerre emelkedett az egy nap alatt feljegyzett új fertőzöttek száma, viszont több mint kétszer annyian gyógyultak meg, mint ahányan megbetegedtek.

MTI