Átvették a határvadászok a katonák feladatait a déli határon

Fotó: kdnp.hu

Idén ezen a határszakaszon több mint 263 ezer illegális határátlépési kísérlet történt.

A határvadász ezred állományának tagjai a sajtótájékoztató kezdete előtt a hercegszántói határvédelmi bázison 2022. december 29-én

A Magyar Honvédség katonái befejezték az aktív műveleti szolgálatot a déli határszakaszon, feladataikat a határvadász ezred tagjai vették át csütörtökön.

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára az átadás-átvétel alkalmából a hercegszántói határvédelmi bázison tartott eseményen azt mondta: azon a határszakaszon idén több mint 263 ezer illegális határátlépési-kísérlet történt. Elmondható, hogy akik itt szolgálnak, az Európai Unió egyik „leginkább támadott” határszakaszát védik – fűzte hozzá.

Jelezte: az illegális határátlépési kísérletek száma két évvel ezelőtt 46 ezer, tavaly 122 ezer volt.

A migránsok egyre agresszívebbek, idén 15 rendőr és 29 honvéd sérült meg támadásaik következtében – mondta Rétvári Bence.

A magyarországi büntetés-végrehajtási intézetekben minden kilencedik büntetését töltő, vagy ügye elbírálását váró fogvatartott embercsempész, e 2500 ember 73 ország polgára – mutatott rá. Megjegyezte, ellátásuk 3 milliárd forintba, a határőrizet 650 milliárd forintba került az adófizetőknek az elmúlt években.

Utóbbit 98,5 százalékban a magyar adófizetők fizették, pedig Magyarország egész Európa biztonságát védi – hangoztatta Rétvári Bence.

Forrás: kisalfold.hu

https://www.kisalfold.hu/orszag-vilag/2022/12/atvettek-a-hatarvadaszok-a-katonak-feladatait-a-deli-hataron