Attól tartanak, megint megszállják a Balatont az emberek – Felhívást tettek közzé

A Balaton. - A kép forrása: west-balaton.hu

A Balatoni Szövetség elnöke felhívást tett közzé, attól tartanak, a szigorítások miatt elárasztják a Balatont az emberek, a tópartra menekülnek a városokból, ezzel leterhelik a helyi infrastruktúrát – írja az ATV.hu.

Lombár Gábor, a Balatoni Szövetség elnöke, Balatonfenyves polgármestere azt kéri az érkezőktől, hogy a bevásárlásaikat próbálják meg lakhelyükön elintézni, különös tekintettel a gyógyszerek beszerzésére, hogy ne terheljék a balatoni települések üzleteit, patikáit.

Lombár szerint a Balatonpart az nem egy üdülőhely most:

Ez egy ugyanolyan magyarországi település, amelyik próbálja túlélni ezt az időszakot. Attól még, hogy a süt a nap és gyönyörű a Balaton az még nem jelenti azt, hogy itt aztán el lehet felejteni mindent, ami a bajainkkal kapcsolatos. Kérek mindenkit, hogy tartsák be a szabályokat.

A balatonfenyvesiek azt mondták, abban bíznak, hogy az üdülőkbe költözők ugyanúgy viselkednek majd, mint egy éve, mert náluk akkor nem voltak komoly gondok. A riport szerint az első hullám idején a nagyobb településeken fordult elő, hogy az ellátási láncokban zavarok jelentkeztek.

(ATV.hu)