Aszfaltborítást kapott az Aranykalász sor

Fotó Máté János

Az utca Ilonatanya felőli vége is szilárd burkolatú lett, ezzel már tucatnyi sóstóhegyi földutat számoltak fel.

Az Aranykalász sor végén lakók évek óta várták hogy az utca utolsó szakaszát is leaszfaltozzák, a régen várt pillanat kedden délelőtt jött el. Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és Ágoston Ildikó, a városrész önkormányzati képviselője a környék lakóival és a beruházás kivitelezőivel közösen adták át a felújított utat.

Több mint egy aszfaltcsík

Az eseményen elhangzott: ezzel együtt tizenkét útszakaszt láttak el burkolattal az elmúlt időszakban a városrészben. Az Aranykalász sori munkálatok során 240 tonna aszfalt felhasználásával, 465 méteres szakasz kapott szilárd burkolatot, de természetesen az ehhez kapcsolódó munkákat is elvégezték.

Útalapot építettek, a meglévő aknafedlapokat szintbe helyezték, szegélyeket építettek, a csapadékvíz elvezetéshez szükséges létesítményeket kiépítették. Az utcában végzett munkálatok teljes költsége közel 70 millió forint volt.

Könnyebb az itt lakóknak

– Különösen a most közelgő őszi-téli időszakban volt problémás a közlekedés az utca ezen részén – mondta el egy ott lakó hölgy, miközben kisfia, a három éves Balázs boldogan próbálgatta futóbiciklijét a vadonatúj aszfalton.

– A környéken lakók életminőségét is javítja a beruházás, a lakosok arra számítanak, hogy nő majd az ingatlanok értéke, vonzóbb lesz a környék az építkezni tervező fiatalok számára is.

Utcabál is lesz, de már az átadón is megvendégelték a jelenlévőket az utca lakói | Fotó: Máté János

A környék lakói utcabállal szeretnék megünnepelni az új út építését, ahogy elmondták akkor, ha, kiforrt a must, lefőtt a pálinka.

Forrás: szon.hu, fotók Máté János