Aszály: jár a kárenyhítés az egész országban

Fotó: Erdő-Mező

Az agrárminiszter az ország egész területére aszályhelyzetet hirdetett az idei évre – olvasható az Agrárminisztérium honlapján közzétett közleményben. A jogszabályok értelmében az adott kárenyhítési évben csak abban az esetben és azon területekre fizethető aszálykárok után kárenyhítő juttatás, ha adott területtel kapcsolatban az aszályhelyzetről a miniszter legkésőbb tárgyév október 31-ig közleményt ad ki.

A mostani közlemény szerint Magyarországon a 2020-as kárenyhítési évben az ország egész területén aszályhelyzet volt. Így – ha a legkésőbb szeptember 30-ig bejelentett és igazolt aszálykáruk van, valamint egyéb jogosultsági feltétel is fennáll, akkor – az érintett termelők az ország teljes területén részesülhetnek kárenyhítő juttatásban.

Forrás: index.hu, metaking

Az agrárminiszter a 2020. kárenyhítési évre az ország egész területére aszályhelyzetet hirdetett.

Adott kárenyhítési évben – egyéb támogatási feltétel fennállása esetén – csak abban az esetben és azon területekre fizethető aszálykárok után kárenyhítő juttatás, ha adott területtel kapcsolatban az aszályhelyzetről a miniszter legkésőbb tárgyév október 31-ig közleményt ad ki.

A most megjelent közlemény értelmében Magyarországon a 2020. kárenyhítési évben az ország egész területén aszályhelyzet volt. Így – ha a legkésőbb szeptember 30-ig bejelentett és igazolt aszálykáruk van, valamint egyéb jogosultsági feltétel is fennáll, akkor – az érintett termelők az ország teljes területén részesülhetnek kárenyhítő juttatásban. A miniszter aszályközleménye a Földművelésügyi Értesítő LXX. évfolyamának 2020. október 22-i 10. számában jelent meg, amely ide kattintva érhető el.

Forrás: AM sajtóiroda, kormany.hu