Arra hívjuk fel figyelmét Tagtársainknak, hogy a kötelező gépjármű-biztosítás megkötésénél nyomatékosan mérlegeljék az ajánlatokat.

Forrás: Shutterstock, Lisa S.

Kgfb: panaszodnak az autósok

A Magyar Autóklub szerint a gépjármű-felelősségbiztosítás 2021-es díjainak megállapítása során a biztosítóknak figyelembe kellene venniük, hogy a gépkocsi-közlekedés a vírushelyzet folytán jelentősen csökkent.

Elfogadhatatlan, hogy egyes biztosítók indokoltnak tartják a gépjármű-felelősségbiztosítások 20 százalékos emelését jövőre – adta hírül Kovács Kázmér, a Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnöke.

Rossz hírt kaptak az autósok: robbanni fog a kötelező biztosítás ára

díjak emelkedése bizonyos tekintetben indokolható, a kalkuláció azonban nem hagyhatja figyelmen kívül azt a körülményt, hogy a gépkocsi-közlekedés jelentős mértékben csökkent, amit jelez az üzemanyagárak változása is.

Ha a járvány miatti változásokat figyelmen kívül hagyják, szükség lehet a díjképzés vizsgálatára, amit a Magyar Nemzeti Bank a a bonus-malus rendelettel összefüggő úgynevezett károkozói pótdíj kapcsán korábban már kilátásba helyezett – fogalmazott közleményében Kovács.

A nyilvánosságra hozott díjak csak a 10 évnél idősebb gépkocsik üzemeltetőit érintik. A többinél a díjak megállapítása meg nem zárult le, ezeknél a Magyar Autóklub szükségesnek tartaná az általa említett szempontok érvényesítését.

Forrás: napi.hu, Domokos László