Ámulatba ejtő lesz az új balatoni központ, ezt vétek kihagyni

Kis-Balaton látogatóközpont, Keszthely – tervező Vasáros Zsolt DLA (Narmer Építészeti Stúdió)

Újabb látogatóközponttal bővíti kínálatát a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság.

A közelmúltban létrehozott turisztikai központok – mint például a tihanyi Levendula Ház, vagy a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpont – mind a természet közelségét, valamint annak védelmét hirdetik. Ehhez illeszkedik az igazgatóság legújabb Kis-balatoni fejlesztése is, írja a hellovidek.hu.

Az épülő új központ kiváló kiindulási biztosít majd az érdeklődők számára, hogy mind a szárazföldön, mind a vízen közelebbről megismerkedhessenek a táj élővilágával.

A tervezett kiállítás, a mozi, a tanösvény és a kapcsolódó programok megvilágítják majd az élővilág változatosságát, és az ökológiai összefüggéseket,

nyilatkozta a nemzeti park munkatársa a portálnak, hozzátéve: a jelentős látogatói érdeklődésre épül a „Kis-Balaton Turisztikai Látogatóközpont”.

Az épület tervezésekor a vadhidakat vették alapul, és elsődleges szempont volt a környezettudatosság. A ház tetőszerkezete járható zöldtetős kialakítású lesz, a belső terek pedig teljesen modern formavilágot kapnak. A kiállítás már az előcsarnokban elindul majd, egyfajta rávezetésként az elsősorban a Kis-Balaton élővilágát bemutató kiállításra. Mielőtt megismerjük az érintetlen Kis-Balatont, rápillanthatunk a táj ember alakította arcára is.

A fejlesztés a Széchenyi 2020 program keretében valósulhat meg, amelynek teljes költsége közel 1,2 milliárd forint. A központ 2020 nyarán már fogadhat látogatókat.

Forrás: Infostart