Amnesty International: A háború leleplezte a nyugati államok képmutatását, Szaúd-Arábia ellen például semmit sem tesznek

Fotó origo.hu

„Amit szabad Jupiternek, nem szabad a kis ökörnek”?(kpe)

Az elemzés szerint a Nyugat viselkedése Oroszország ellen éles ellentétben áll egyes nyugati szövetségesek, például Szaúd-Arábia jogsértéseinek elfogadásával.

A szervezet azt boncolgatja éves értékelésében az emberi jogokról, hogy a Nyugat kemény válasza Oroszország ellen éles ellentétben áll azzal, hogy több egyéb nyugati szövetséges, például Izrael, Szaúd-Arábia és Egyiptom nem tesznek lépéseket a súlyos jogsértésekkel szemben. Kiemelik a nők jogait és a tiltakozás szabadságát – ezek szerintük veszélyben vannak, mivel az államok nem képesek megvédeni és tiszteletben tartani a jogokat országukban.

Erősen fogalmaznak: „Oroszország agresziója leleplezte a nyugati államok képmutatását, amelyek keményen reagáltak az oroszok agressziójára, de a máshol elkövetett súlyos jogsértéseket elnézték, vagy egyenesen cinkosai voltak azoknak”

A kettős mérce szerintük az instabilitást táplálja, beleértve a Szaúd-Arábia emberi jogi helyzetéről való „süket csendet, az Egyiptommal szemben tanúsított tétlenséget és az izraeli apartheidrendszerrel való szembenézés elutasítását”.

A jelentés Kínáról is értekezik: eszerint Kína elfojtja a nemzetközi fellépéseket, amelyek az általa elkövetett emberiesség elleni bűncselekményekkel szemben indulnának.

Forrás: mandiner.hu

https://mandiner.hu/cikk/20230329_amnesty_international_szaud_arabia_egyiptom_oroszorszag_nyugat