Amerikai szenátor: A Biden-adminisztráció árnyékháborújának véget kell vetni!

Budapest, 2019. július 9. Orbán Viktor miniszterelnök beszédet mond az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének fogadásán, amelyet az amerikai nemzeti ünnep, a függetlenség napja 243. évfordulójának tiszteletére rendeztek a Budapest Kongresszusi Központban 2019. július 9-én. MTI/Koszticsák Szilárd

„Magyarország értékes amerikai szövetséges, és élénk demokrácia”

A szenátor arról írt, hogy a Biden-kormányzat fegyverként használja a diplomáciát a konzervatív Magyarország ellen – olvasható a Mandíner oldalán.

J. D. Vance, Ohió állam republikánus szenátora is reagált Gladden Pappin Newsweekben megjelent véleménycikkére. A szenátor arról írt, hogy a Biden-kormányzat fegyverként használja a diplomáciát a konzervatív Magyarország ellen. Pappin többek között hangsúlyozta, hogy „a Biden-kormányzat nem véletlenül összpontosít Magyarországra. Az elmúlt évtizedben Magyarország a józanság szigeteként szerzett magának nevet a woke ideológia és a genderpropaganda tengerében, egy olyan országként, amelynek biztonságos határai és biztonságos utcái az azonnali tűzszünetért és az ukrajnai konfliktus békés megoldásáért könyörögnek.”

Erre Vance úgy reagált Twitter-oldalán, hogy „Magyarország értékes amerikai szövetséges, és élénk demokrácia. A Biden-adminisztráció árnyékháborújának egy szuverén nemzet ellen véget kell vetni” – hangsúlyozta a szenátor.

Forrás: Magyar Hírlap

https://www.magyarhirlap.hu/kulfold/20230807-amerikai-szenator-a-biden-adminisztracio-arnyekhaborujanak-veget-kell-vetni