Amerikai parancsnok követi a norvégot a Nehéz Légi-szállító Ezred élén

Az ünnepélyes zászló-átadás. - A kép forrása. papa-ma.hu

James S. Sparrow, az Amerikai Egyesült Államok Légi erejének ezredese vette át a nemzetközi Nehéz Légiszállító Ezred (HAW) parancsnoki tisztségét Bjorn Gohn-Hellumtól, a Norvég Királyi Légierő ezredesétől. Az ünnepélyes katonai parancsnokváltási ceremóniát az MH Pápa Bázisrepülőtérre települt Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) elnevezésű program hangárjában tartották csütörtökön.

 Az eseményen jelen voltak a Nehéz Légiszállító Ezredet működtető SAC-programban érintett 12 nemzet delegációi, továbbá a különféle közreműködő szervezetek tagjai, valamint a Magyar Honvédség, a házigazda légikikötő és a pápai városvezetés képviselői. Beszédében Bjorn Gohn-Hellum különösen örömtelinek nevezte, hogy a HAW a hagyományos légiszállító feladatai mellett több humanitárius műveletben is közreműködött. Az ünnepségen Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség Parancsnokságának parancsnokhelyettese Benkő Tibor honvédelmi miniszter nevében miniszteri szintű elismerést, Szövetségért Érdem-jelet adott át Bjorn Gohn-Hellumnak a szövetségi kötelékben nyújtott magas szintű szolgálatáért. James S. Sparrow eddig parancsnok-helyettesként szolgált a Nehéz Légiszállító Ezrednél, a parancsnoki kinevezését szimbolizáló alakulatzászló-átvételt követően pedig úgy fogalmazott, a HAW tizenkét nemzet példaértékű együttműködésén alapszik. Az ünnepség zárásaként a résztvevők köszöntötték az új parancsnokot és hozzátartozóit, majd az ünnepség fogadással és repülőgép-bemutatóval ért véget. (Forrás: papa-ma.hu)

 

Papp Tamás, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és a Veszprém Megyei közgyűlésnek a tagja, a Kisgazda Polgári Egyesület Veszprém Megyei Szervezetének és a Veszprém Megyei értéktár-bizottságnak az elnöke. – A kép forrása: kpe

Papp Tamás, a Kisgazda Polgári Egyesület Országos Elnökségének és a Veszprém Megyei közgyűlésnek a tagja, a Kisgazda Polgári Egyesület Veszprém Megyei Szervezetének és a Veszprém Megyei értéktár-bizottságnak az elnöke: a szövetségi honvédelmi politika mindannyiunknak biztonságot nyújt. A Polgári Kisgazdák is köszönik Bjorn Gohn-Hellum úrnak, a Norvég Királyi Légierő ezredesének az eddigi lelkiismeretes munkáját, valamint James S. Sparrow ezredes úrnak eredményes munkát és ehhez jó egészséget kívánnak. (KPE)