Állítólag nem elégedett a miniszterelnök Andy Vajnával

Fotó: Lokál

Nem elégedett a miniszterelnök Andy Vajnával, megnyirbálhatják a kaszinótulajdonos kormánybiztos territóriumát.

Orbán Viktor nem elégedett Andy Vajna munkájával – olvasható az e heti HVG-ben. A TV2 nem tudta felvenni a versenyt az RTL Klubbal, ráadásul a lap informátorai már arról beszéltek, hogy nem csak „talicskázzák, de egyenesen teherautókkal hordják ki” a pénzt a csatornától. Ezzel is összefügghet az a terv, hogy a TV2 csatornái Mészáros Lőrinchez kerülhetnek.

Vajnának állítólag azt is felróják, hogy politikailag nem annyira elköteleződött, mint amennyire az általa betöltött pozíciókban elvárható lenne. Egy interjújában például maga mondta el, hogy az érdekeltségébe tartozó Borsban azért nem szorgalmazták annyira a sorosozást, hogy ne veszítsék el a baloldali olvasókat. Vajna mintha maga is egyre kevésbé adna a látszatra, a kötcsei találkozó helyett idén egy medencében, úszógumiban lebegve pihent.

Amennyire nem központi kérdés számára a politika, annyira a szíve közepe a kaszinóbiznisz. Ezért is fájhat, hogy jövőre már Orbán Viktor személyes felügyelete alá kerül a szerencsejáték is. Vajna a csalódottságát ismerősei szerint nem is tudja leplezni. A Filmalap élén azonban biztosnak tűnik a helye – Vajna maga is többször mondta, a magyar filmes szakma semmitől sem fél jobban, mint hogy ő visszatérne Amerikába.

(hvg.hu)

Semmi nem örök, még a nagytőkés sem.