Állatjóléti támogatások: három fontos határidő októberben

Fotó: magyarmezogazdasag.hu

Fontos határidőket kell betartaniuk októberben a baromfiágazati szerelőknek ahhoz, hogy hozzájuthassanak a 2020/2021-es támogatási év második tárgynegyedéves állatjóléti támogatásaihoz – hívja fel a figyelmet a Baromfi Termék Tanács (BTT).

Megjelent a Magyar Államkincstár közleménye a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti 2020/2021. támogatási év II. tárgynegyedévi átmeneti támogatás igénybevételéről, valamint a baromfi ágazatban igénybe vehető állatjóléti támogatások feltételeiről szóló 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti 2020/2021. támogatási évi támogatások kifizetésének igénybevételéhez szükséges nyomtatványok rendszeresítéséről szóló 62/2020. (VI. 30.) számú Kincstár Közlemény módosításáról – írja a BTT.

Az átmeneti támogatás iránti kérelem kizárólag az ügyfélkapus azonosítást (bejelentkezést) követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen, a kincstár által erre a célra kialakított elektronikus űrlapon 2020. október 1. 00:00:00 és október 31. 23:59:59 között az Elektronikus kérelemkezelés → Válságkezelő Program Átmeneti Támogatások → Válságkezelő Program – Baromfi állatjóléti átmeneti támogatás menüponton keresztül tölthető ki és nyújtható be.

A 11/2019. (IV. 1.) AM rendelet szerinti kifizetési kérelmek:

  • A II. tárgynegyedévi (július 16. – október 15.) kifizetési kérelmek október 30-ig nyújthatók be a kincstárhoz elektronikus úton.
  • A szakmai ellenőrzési lapot (N0847) továbbra is papír alapon fogadja a BTT, a benyújtási határidő október 25. A terméktanács kéri a tagokat, hogy a csatolmányban található új nyomtatványt használják.
  • Amennyiben az igénylő ezen határidőig nem nyújtja be a BTT-hez a szakmai ellenőrzési lapot, és ezért a tárgynegyedévre vonatkozóan a benyújtási időszak utolsó napját követő harmincadik napig nem érkezik be a BTT által ellenjegyzett szakmai ellenőrzési lap a kincstárhoz, úgy a kifizetési kérelmet a kincstár elutasítja. A szakmai ellenőrzési lap benyújtásánál hiánypótlásra nincs lehetőség.

A BTT ezért kéri a tagokat, hogy a szakmai ellenőrzési lapokat mielőbb adják postára. Az ellenjegyzett szakmai lapokat és a tagsági igazolásokat a terméktanács elektronikus úton továbbítja a kincstárhoz az ügyfelek tájékoztatásával egyidejűleg, így ezzel az igénylőknek további teendőjük nem lesz.

A Magyar Államkincstár 96/2020. (IX. 25.) számú közleménye innen elérhető.
A vágóhídi igazolásminta innen tölthető le.
Az NO847-es számú szakmai ellenőrzési lap innen tölthető le.

Forrás: BTT, agroinform.hu