Aktuális pályázatok civil szervezeteknek

Fotó: Shutterstock

Az ország teljesen területén most is elérhető, aktuális kiírások jellemzően kistelepüléseken, azaz falvak, kisvárosok működő civil szervezeteinek a részére:

A leader pályázatok célja a legtöbb esetben a helyi civil szervezetek tevékenységének fejlesztése új eszközökkel, infrastrukturális és technológia feltételek biztosításával. A pályázatból finanszírozható épületek felújítása, korszerűsítése és energetikai fejlesztése. Ezen túlmenően a pályázat igénybe vehető különféle marketing tevékenységek támogatására.  így például a civil szervezet megjelenését biztosító honlap és nyomtatott kiadványok elkészítésére van lehetőség. A támogatás igénybe vehető még hirdetési költségekre, valamint rendezvények, közösségi programok finanszírozására.

A támogatás összege: 1-8 millió forint, a pontos pályázattól függően.

Szükséges önerő: 25-50% (a pontos pályázattól függően)

Civil szervezetek működési és szakmai programjainak NEA-pályázatai várható megjelenés 2018 őszén:

Évről-évre megjelennek pályázati kiírások, melyek a civil szervezetek szakmai programját és működését hivatottak támogatni. Jellemzően  3.000.000 Ft-os támogatást biztosítanak. A NEA pályázatai a legismertebb, de korántsem egyetlen lehetséges pályázati források, melyekre a civil szervezetek pályázhatnak. Ön-erő ezeknél a pályázatoknál nem szükséges. Az ismertség és a sok jelentkező miatt itt is a korai előkészítés, az időzítés kulcskérdésként kezelése elengedhetetlen annak érdekében, hogy már a pályázat kiírásának megjelenésekor is kész pályázati anyaggal rendelkezzen a jelentkező, ugyanis a pályázatok benyújtásának ideje is tényező lehet a pályázatok benyújtásánál. Nagyon egyszerűen fogalmazva, akkor a legnagyobb a nyerés esélye, ha egy civil szervezet a pályázatok kiírásakor már kész pályázati koncepcióval, ugrásra készen várja pályázat kiírását. Aki ilyenkor kezd el kapkodni, és egy gyorsan, felületesen összerakott pályázattal indul, az jó eséllyel elesik attól a támogatástól, ami pedig sok esetben megillethetné. Ezeket a pályázatokat év közben is folyamatosan készítjük elő ügyfeleinknek, melyek jellemzően az ősz végén kerülhetnek beadásra a pályázati határidők függvényében. Itt tehát nagyon fontos az időbeli ütemezés, az előzetes készülés, hiszen nagyon sok múlhat azon a körülményen, hogy az adott pályázó hányadik pályázóként nyújtja be támogatási kérelmét az Emberi Erőforrások Minisztériumához.

A támogatás összege: 3 millió forint

Szükséges önerő: önerő nem szükséges, és ingyenes előminősítés van.

EU-s pályázatok civil szervezeteknek:

A nagyobb összegű,  több tízmillió Ft összegű uniós támogatások komoly előkészítést és profi pályázatírói munkát igényelnek. Főleg azoknak az alapítványoknak és egyesületeknek ajánljuk ezeket a pályázatokat, ahol  – dokumentációval alátámasztható – élénk működési és szakmai tevékenység folyik már jelenleg is. A támogatások legfőképpen szakmai programok (humán fejlesztések, építés, eszközbeszerzés) megvalósítására használhatók fel. Szakmai múlt, tapasztalat, életképes, gazdaságilag is megalapozott projektötlet nagy előnyt jelent ezeknél a pályázatoknál. Ön-erő a legtöbb pályázat esetén egyáltalán nem szükséges, a támogatási intenzitás 100%-os. Kiváltképp az oktatás, a szociális szféra és egyéb kulturális, sport és egészség területen működő civil szervezetek figyelmébe ajánljuk ezeket a pályázatokat.

A támogatás összege: 3-30 millió forint

Szükséges önerő: önerő nem szükséges. Ingyenes előminősítés van.

(Forrás: napitender.hu)