Akikre büszkék vagyunk

Általános és középiskolák értékelési listáján harmadik lett a Zalakomári Általános Iskola.

A Polgári Kisgazdák (KPE) hosszú ideje nagy figyelemmel kísérik a Zalakomári Általános Iskola és annak igazgatójának, Szakáll Tibornak a munkásságát. Zalakomár lakosságának jelentős része cigány származású. Hosszú és kemény munka kellett ahhoz, hogy az iskola a település minden gyermeke számra megnyissák a felemelkedés lehetőségét.

A Kisgazda Polgári Egyesület évek óta folytat azért küzdelmet, hogy az általános iskolákban, a kistelepüléseken a mezőgazdasági ismeretek gyakorlati és elméleti oktatása megvalósuljon. A felsőbb hatóságok részéről a mai napig nem kaptunk olyan bíztatást, ami valódi együttműködésre utalna. Ezért is különösen büszkék vagyunk arra, hogy egyre több vidéki településen fontosnak tartják a mezőgazdasági ismeretek oktatását. Zalakomár élen jár abban, hogy nemcsak megismerteti a mezőgazdasági munkát a gyermekekkel, de meg is szeretteti. A Polgári Kisgazdák továbbra is arra törekeszenek, hogy azok az iskolák, amelyek részt vesznek a mezőgazdasági ismeretek oktatásában, kiemelten kapják meg az anyagi támogatást.

Köszönjük a munkát Szakáll Tibor igazgató Úrnak!

Általános és középiskolák
2017
Büszkék lehetünk a listában szereplő iskolákra és környezetükre, hiszen évek óta folyamatosan javul az eredményük.
Az eredmények nem minden esetben kimagaslóak, de látszik, hogy évről-évre tesznek azért, hogy jobb oktatást kapjanak az oda járó gyermekek.
A sorrendet egy az eredményekre épített matematikai modell adta ki azok növekedésének üteme és változékonysága alapján.Az elemzés hivatkozásánál kérjük, hogy az eredmények helyett a weboldal címére történjen a hivatkozás, hiszen minden évben frissülnek az adatok.
1 BAROSS LÁSZLÓ MEZŐGAZDASÁGI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM

Szakgimnázium

4700 Mátészalka

2 Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium Kiskunfélegyházi PG Tagintézménye

Szakgimnázium

6100 Kiskunfélegyháza

3 Zalakomári Általános Iskola

Általános iskola

8751 Zalakomár

Forrás: legjobbiskola.hu