Akár csak az Országház: jelkép Csengerben is

Fotó: szon.hu

Régi igazság, hogy a valóságot kifejező jelkép erősíti a tudatosságot, az éleslátást és a lényeglátást. Ma Budapestről egy olyan épületből indultam önökhöz, amely jelkép, az Országházból, mely a magyar állam talán legismertebb szimbóluma, s amelyet az elmúlt években újjáépítettünk – mondta az Országgyűlés elnöke kedden Csengerben, a kibővített járási hivatal átadási ünnepségén.

Dr. Kövér László ünnepi szónokként úgy fogalmazott: nem építettük be az Országház tetőterét, mint ahogy megtették a csengeri járási hivatallal, s bár a két épület nem mérhető össze, de ahogy jelkép az Országház, úgy jelkép itt Csengerben a járási hivatal.  Mindkét épület a magyar államnak ad helyt, a közhatalomnak, ami ott történik, annak értünk kell történnie. A két épület azt a törekvésünket is tükrözi, amellyel az elmúlt esztendőkben nekifogtunk újjáépíteni, átalakítani, korszerűsíteni a magyar államot – mondta az Országgyűlés elnöke.

Fotó: szon.hu

Az elkészült átalakítás több mint szépészeti, funkcionalitást szolgáló beavatkozás. Fontos lépések azon az úton, amelyen 2010-ben indultunk el, s amelyen olyan államot akarunk építeni, ami nem kiszolgáltatja, hanem szolgálja az adófizető polgárait, s az egész magyar nemzetet.

Több mint két évvel ezelőtt, 2015 novemberében még csak terv volt, mára valóság lett, hogy a Csengeri Járási Hivatal épületének tetőtér-beépítésével nagyobb alapterületen, korszerűbb feltételek mellett fogadhassuk az állampolgárokat – mondta köszöntőjében Nagy Miklós, a hivatal vezetője. A 144 négyzetméteres új épületrészben hat iroda és kiszolgálóhelyiséget kaptak helyet, korszerű informatikai rendszer segíti az ügyintézést. A hivatalvezető hangsúlyozta: a cél az elégedett állampolgár, ehhez pedig az eszköz egy hatékonyan működő, egységes és integrált intézmény, mely egységes ügyintézést valósít meg egységes szakmai elvárások mentén.

(szon.hu)