Ajánlás a KPE helyi szervezeteinek az október 23-i ünnepségek megtartására

Fotó kormany.hu

A járványhelyzet javulására rövid időn belül nem számíthatunk. Az országos tisztifőorvos nyilatkozata szerint az ország legtöbb településén már jelen van a vírus.

Azt javasoljuk, hogy amennyiben koszorúzás lesz a település emlékhelyén, kellő távolságtartás mellett ezen vegyünk részt, de rendezvények megtartását, vagy azokon részvételt nem tanácsoljuk. (kpe)

Október 23. – Idén csak a zászlófelvonást és a Magyar Becsületrend átadását tartják meg

Idén csak az ünnepélyes zászlófelvonást és a Magyar Becsületrend átadását tartják meg az 1956-os forradalomhoz és szabadságharchoz kapcsolódó kormányzati programok közül a koronavírus-járvány miatt – közölte a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán az MTI-vel.

Kovács Zoltán közleménye szerint a zászlót katonai tiszteletadással a budapesti Kossuth téren jövő pénteken 9 órakor vonják fel.
    Október 22-én, csütörtökön a Külgazdasági és Külügyminisztérium épületén látványos fényfestés lesz, október 22. és november 4. között pedig “Emlékképek 1956 – Városi kiállítás” címen a főváros ikonikus helyszínein korabeli fotók emlékeztetnek az eseményekre – írta.
    Az államtitkár arra kéri az állami szerveket és az önkormányzatokat, hogy a programok szervezésekor ezt tartsák irányadónak, és kerüljék a sok embert mozgató rendezvényeket.

Forrás: MTI, koronavirus.gov.hu