Agrárminiszter: a termőföld nem lehet adóalap 

Fotó Pelsőczy Csaba

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a termőföld nem képezheti adó alapját és ennek jogszabályban is érvényt fognak szerezni. A kormány és a gazdák mindig számíthatnak egymásra, nem hagyjuk, hogy ellehetetlenítsék a magyar gazdákat, jelentette be közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter a tárca közleménye szerint.A tárcavezető a közleményben hangsúlyozta: a koronavírus-járvány, a történelmi léptékű aszály és az elhibázott brüsszeli szankciók hatalmas terhet róttak és rónak a gazdálkodókra. Az Agrárminisztérium és a kormány a földadók kapcsán is a magyar gazdák mellett áll, elítélik és ellenzik a helyi földadók bevezetésének minden formáját.

A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarának a Hódmezővásárhelyen bevezetett földadó ellen petíciójához 120 ezren csatlakoztak, köztük az agrárminiszter is aláírta azt. Rengeteg gazda kérte a földadó eltörlését, a kormány meg is teszi a szükséges lépéseket, megvédi a magyar gazdák érdekeit- mutatott rá Nagy István.

Hozzátette: ha a dollárbaloldal egy településen bevezeti ezt az új adót, akkor bármelyik más baloldali településen is kész lesz bevezetni, veszélyeztetve ezzel a magyar gazdák, a magyar agrárium érdekeit. „Nem engedjük, hogy elhibázott intézkedésekkel hátrányba hozzák a magyar gazdákat, soha többé földadót” – szögezte le.

Forrás: novekedes.hu, MTI

https://novekedes.hu/hirek/agrarminiszter-a-termofold-nem-lehet-adoalap