Adomány az emberek egészségéért

A korszerű diagnosztikai eszközök jelen vannak a Zala Megyei Kórház Belgyógyászati Osztályán. - A kép forrása: zmkorhaz.hu

A belgyógyászati osztály működését, az ott dolgozó orvosok kongresszusi részvételét támogatják abból az adományból, amely a harmadik Mobil járműipari kiállításon gyűlt össze Zalaegerszegen.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. – A kép forrása: delzalapress.hu

A szervezők kedden, a Zalaegerszegi Városházán nyújtották át a jótékonysági akcióban összegyűjtött adományt. Balaicz Zoltán polgármester kiemelte, az összefogás városában, a zalai megyeszékhelyen hagyomány, hogy a rendezvényekkel jótékony célokat is támogatnak, és nem egy esetben a kórház volt a kedvezményezett. A most a nemrég alakult I. Belgyógyászat és Infektológia Osztálynak gyűjtöttek a május 24–25-én az autóipari tesztpályán megrendezett III. Mobil Országos Járműipari és Logisztikai Szakkiállítás és Konferencia alkalmából. A két napon tizenhatezren keresték fel a rendezvényt, és felajánlásaikból 300 ezer forint folyt be. Balaicz Zoltán megemlítette, hogy az augusztusi jótékonysági nap egyik kedvezményezettje is a kórház lesz. Dr. Halász Gabriella főigazgató úgy fogalmazott: az adomány is jelzi, hogy a helyi közösség megbecsüli a kórház munkáját. Dr. Kovács Mónika, az osztályt vezető főorvos elmondta, a mostani adományból kollégáik szakmai továbbképzését is támogatják. (Forrás: zaol.hu)

Dobri Lajos, a Kisgazda Polgári Egyesület Zala Megyei Szervezetének az elnöke. – A kép forrása: kpe.hu

Dobri Lajos, a Kisgazda Polgári Egyesület Zala Megyei Szervezetének az elnöke: a Polgári Kisgazdák nagyra értékelik és messzemenően támogatják a humanizmus jegyében megvalósuló polgári, civil összefogásokat, és a társadalmi együttműködést. (KPE)