A XXII. kerületben a Fidesz-KDNP, Törökszentmiklóson az ellenzéki egyesület jelöltje győzött az időközi választáson

promenad.hu

A szavazatok 54,38 százalékával győzött Csiszár Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP jelöltje tegnap a XXII. kerületi időközi önkormányzati választáson – írja az Origo, hozzátéve: az ellenzéki jelölt, Nádor Iván 45,31 százalékot kapott. A 24.hu megjegyzi: a kerület azért érdekes, mert az októberi választáson ugyan győzni tudott a kormánypárti polgármester, ugyanakkor 12 körzetből 9-ben az ellenzék nyert, és csak kettőben a Fidesz-KDNP, míg egy helyen a választás megismétléséről döntöttek az újraszámolás után, ez a választókerület lett most a kormánypártoké.

Mészáros Zoltánné, az Otthonunk Szentmiklós Egyesület jelöltje kapta a legtöbb szavazatot a vasárnap tartott időközi önkormányzati képviselő-választáson Törökszentmiklóson az 1 es számú választókerületben, a voksolás eredményes volt – tájékoztatta a település aljegyzője az MTI-t. Monoki Bernadett ismertette: a képviselői helyért két jelölt indult, Mészáros Zoltánné 318, Pataky Tibor (Fidesz-KDNP) pedig 240 szavazatot kapott. Az Index rámutat: a győzelemmel megvan a minősített többsége az ellenzéknek a törökszentmiklósi képviselő-testületben. Törökszentmiklós a fideszes Boldog István választókerületének központja, ahol önkormányzati képviselő a meghosszabbított előzetesét töltő Fehér Petra, Boldog István „mindenese is” – jegyzi meg a portál.

A lap arra is kitér: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajószentpéter 5. számú egyéni választókerületében azért volt időközi választás, mert októberben szavazategyenlőség alakult ki az első helyen a jelöltek között. A voksoláson nyolc jelölt indult, és végül Oláh István (MSZP-DK), valamint Plopp Attiláné (Fidesz-KDNP) aspiránsok előtt Kocsi Tibor, a Zöldek Pártja jelöltje nyert – fűzik hozzá.

ORIGO.HU, 24.HU, INDEX.HU, MTI