„A víz szalad. – A kő marad!”

Szíki Károly, a Kisgazda Polgári Egyesület Egri Szervezetének az elnöke. - A kép forrása: tveger.hu

Egerben a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban január 22-én Wass Albertről tartottak különleges előadást, amelyet Szíki Károly színművész-író, a Kisgazda Polgári Egyesület Egri Szervezetének az elnöke szervezett és rendezett meg.

Szíki Károly író-színművész, a Kisgazda Polgári Egyesület Egri Szervezetének az elnöke. – A kép forrása: tveger.hu

A színművész-író, a hagyományos versre vers-formát elkerülve, a nagyvilág minden táján élő irodalmárok közül szólított meg néhányat, hogy erre az alkalomra küldjenek saját írást, amely a nemzet lelkiismeretének írójával, Wass Alberttel kapcsolatos. Így érkezett több, mint harminc alkotás, amelyek közül az előadó a műsort rendezte. Verset írt egyebek között Ködböcz Gábor, Csatáné Bartha Irénke, Bakacsi Ernő és Lisztóczky László is.

Wass Albert szobra Zalaegerszegen. – A kép forrása: hu.wikipedia.org

Számos író, költő a saját művét olvasta fel, ezen kívül sor került a Wass Albert Pályázat díjainak az átadására, valamint Szíki Károly bemutatta azokat a rekvizitumokat, amelyeket még magától Wass Alberttől kapott Floridában, az 1990-es években. – A hangulatos rendezvényt a Wass Albert portréfilm-részlet nyitotta meg, amelynek a létrejötténél Szíki is jelen volt. Az irodalmi est létrehozásában Patkós Attila, Bodor Sarolta, Gál Elemérné, Csatáné Bartha Irénke, Holló József és Kasza Márton is közreműködött. (Forrás: Heves Megyei Hírlap)