A vidéki helyszíneken is elkezdődött az országos szűrés

Fotó Csudai Sándor, origo.hu

Felhívjuk tagjaink figyelmét, hogy a szűrést szervező egyetem nyomatékkal kéri, aki a szűrésre értesítést kap, azon okvetlenül vegyen részt. Nagyon fontos, hogy a szűrés nyomán olyan országos vizsgálat végezhető el, amely az eddigi bizonytalan adatok helyett viszonylag nagy biztonsággal megmutatja, hogy a lakosság milyen arányban esett át a fertőzésen. A fertőzöttek – akik esetenként erről nem is tudnak – a következő egy-két évben a tudomány jelenlegi állása szerint már nem kapják meg a koronavírusos fertőzést. (kpe)

Csütörtökön Fejér megyében, pénteken pedig Nógrád megyében is elindul a Semmelweis Egyetem (SE) által szervezett országos koronavírus-szűrés – tájékoztatta az intézmény az MTI-t. Pest megyében a vizsgálatok szervezése május 1-je óta folyamatos, a felmérés május 14-ig tart, az eredményeket május végéig összesíteni fogják.

A Semmelweis Egyetem vezetésével indult reprezentatív teszteléssel kapcsolatban Gulyás Gergely csütörtöki tájékoztatóján elmondta, hogy a jövő héten a tesztelés részletes adatai is megismerhetőek lesznek.

MTI, ORIGO.HU