A törvényesen és jól működő rendőrség megerősítése minden magyar ember közös érdeke – Index: Már országos jelleget öltött az elégedetlenség a rendőrségnél

"Szolgálunk és védünk." - A kép forrása: police.hu

A Polgári Kisgazdák maguk is tapasztalják, hogy a rendőrség állományában, a rendőrök közérzetében egyre nagyobb feszültséget okoz, hogy ma már egy multi cégnél az árurakodó több pénzt keres, mint a felelősség teljes munkát végző, közbiztonságunkat szolgáló rendőr. A helyzeten változtatni kell. Az állam stabil működése, az állampolgárok biztonságérzetének fenntartása, csak jól működő rendőrséggel képzelhető el. A kötelességtudásra és elhivatottságra lehet ugyan hivatkozni, de ezeknek határai vannak. (KPE)

Már országos jelleget öltött az elégedetlenség a rendőrségen belül az alacsony fizetések miatt – írja az Index. A lap értesülései szerint az országos es a megyei kapitányok körlevélben kértek kitartást, elismerve, hogy a jelenlegi fizetésekkel nehéz boldogulni. Sokan az építőiparba mennek át dolgozni, de például Paks környékén, ahol tömeges a leszerelés, a többség inkább a paksi atomerőműbe megy biztonsági őrnek. Győr-Moson-Sopron, Heves es Nógrád megyéből alig van mozdítható járőr, ezért ezeken a helyeken adminisztratív eszközökkel es átcsoportosítással küzdenek a rendőri vezetők, például magas rangú tiszteket, nyomozókat, de bűnügyi technikusokat is osztottak be járőr-szolgálatba – írja az Index. (Forrás: index.hu)