A szerb államfőt, valamint a cseh és a szlovák miniszterelnököt fogadta Orbán Viktor

Budapest, 2019. szeptember 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor kormányfõ (j2) Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök (b2), valamint Andrej Babis cseh (b) és Peter Pellegrini szlovák (j) miniszterelnök társaságában a Karmelita kolostor teraszán 2019. szeptember 4-én. Orbán Viktor, Aleksandar Vucic és Andrej Babis elõadóként szerepel a III. Budapesti demográfiai csúcson, amelyet szeptember 5-én és 6-án a Várkert Bazárban rendeznek meg tudósok, politikusok, egyházi képviselõk és más közszereplõk részvételével. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Emlékeztetjük különösen idősebb kisgazda barátainkat arra, hogy Magyarország a II. világháborút követően, de azt megelőzően is mennyire zárt világ volt a külpolitikában. Kis túlzással ma, fél év alatt több miniszterelnök jár Magyarországon, mint korábbi rendszerekben 20-25 év alatt. Nyitottságunkat, általános megbecsültségünket jól bizonyítja ez. (kpe)

Orbán Viktor miniszterelnök szerda este a Karmelita kolostorban munkavacsorán fogadta Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnököt, valamint Andrej Babis cseh és Peter Pellegrini szlovák miniszterelnököt.

Orbán Viktor, Aleksandar Vucic és Andrej Babis előadóként szerepel a III. Budapesti Demográfiai Csúcson, amelyet csütörtökön és pénteken a Várkert Bazárban rendeznek meg tudósok, politikusok, egyházi képviselők és más közszereplők részvételével.

A rendezvényen előadást tart mások mellett Tony Abbott, Ausztrália korábbi miniszterelnöke és Bulgária miniszterelnök-helyettese is – tájékoztatta a kormany.hu-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára korábban azt nyilatkozta, az idei konferenciára az egész világból érkeznek résztvevők, ezért még többen oszthatják meg egymással a kedvező, illetve a rossz tapasztalataikat is.

Budapest, 2019. szeptember 4.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor kormányfõ (j2) Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnök (b), valamint Andrej Babis cseh (b2) és Peter Pellegrini szlovák (j) miniszterelnök társaságában a Karmelita kolostor teraszán 2019. szeptember 4-én. Orbán Viktor, Aleksandar Vucic és Andrej Babis elõadóként szerepel a III. Budapesti demográfiai csúcson, amelyet szeptember 5-én és 6-án a Várkert Bazárban rendeznek meg tudósok, politikusok, egyházi képviselõk és más közszereplõk részvételével.
MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Az újabb információk, gyakorlatok megismerése azért is fontos, mert azokat a kormány az esetleges családvédelmi akcióterv 2 kidolgozásánál figyelembe tudja venni – tette hozzá.

Novák Katalin tájékoztatása szerint a kétnapos konferenciát a bdselsoacsalad.hu oldalon élőben lehet követni, a csalad.hu portál pedig percről percre tudósít a rendezvényről.

(MTI; kormany.hu)