A szelektív hulladék helyes válogatását ösztönzi az FKF Zrt.

Fotó: MTI

A Polgári Kisgazdák mindig fontosnak tartották a környezetünknek – a jó gazda gondosságával való megóvását, tisztán tartását.

Ennek egyik eszköze, a szelektív hulladék gyűjtés. Kiemelem, hogy eszköz és nem cél, a cél az, hogy a környezetünk megóvása mellett, értékes nyersanyagokat tudjunk visszajuttatni a körforgásba. Ezért is fontos a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt. felhívása, illetve nyereményjátéka a szelektív hulladékgyűjtés ösztönzésére.

(Dani Attila KPE környezetvédelmi szakmai munkacsoport)

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszer útján begyűjtött hulladék évről évre nő, azonban a szelektíven gyűjtött műanyag, fém és papír hulladékok egy részét szennyezettség miatt nem lehet teljes egészében újrahasznosítani – hívta fel a figyelmet Nagy László Albert a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Nonprofit Zrt. vezérigazgató pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Ezért a lakossági szelektív hulladékgyűjtés helyes válogatásának ösztönzésére nyereményjátékot indított a zrt. mintegy 6,5 millió értékben – ismertette Nagy László Albert.

A vezérigazgató felidézte, hogy 2013-ban európai uniós támogatásból indították el a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszert Budapesten, mintegy 4,3 milliárd forintból egyebek közt 63 járművet és 400 ezer tartályt szereztek be.

Az indulás óta 60 ezer tonna szelektív hulladékot gyűjtöttek be a házhoz menő gyűjtési rendszerben, tavaly már 14 ezer tonna volt az így begyűjtött műanyag, és 22 ezer tonna a papír.

Abban bíznak, hogy a nyereményjátékkal sikerül a megfelelő válogatást, a „tisztább” szelektív gyűjtést ösztönzni – tette hozzá.

Orendi Éva, az FKF Nonprofit Zrt. edukációs csoportvezető ismertette, hogy a lakosság június 8-ától regisztrálhat a játékra, a társasházak közös képviselői június 22-étől jelentkezhetnek. A játék október 5-éig tart. A regisztrált lakosok és a társasházak között jelentős nyereményeket sorsolnak ki.

(Magyar Idők)