A spanyol viaszt nem kell újból feltalálni

kpe.hu

A 2006-os évet követően a Fidesz – Szövetség működése és ennek megfelelően a kommunikáció alapvetően megváltozott. A korábban a választók előtt széles polgári szövetséget képviselő Fidesz már csak Fidesz maradt. Meggyőződésünk, hogy helyes volt az a politika, amelyik – Magyarországon talán először a keresztény, nemzeti, polgári egységet ajánlotta a választóknak. Ez az ajánlat nyerte el a magyarok többségének támogatását.

Így tehát megint Deák Ferencnek lett igaza: nem a mellényt kell kidobni, csak újra kell gombolni. A szövetség megvan, létezik – tessék működteteni. (TKB)

G. Fodor Gábor: A Fidesz elszokott attól, hogy van ellenfél / Navracsics: A következő egy évben eldől a Fidesz és a kormány sorsa / Bencsik András: Ha most lennének a választások, a Fidesz-KDNP veszítene

G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány stratégiai igazgatója, a 888.hu főszerkesztője a portálon megjelent írásásban arra figyelmeztet, hogy „felbomlani látszik a centrális politikai erőtér”. A politológus szerint 2022-re a Fidesznek arra kell készülnie, hogy az ellenzék mind a 106 választókerületben össze fog állni, így olyan kormánypárti jelölteket kell választani, akik képesek nyerni az „egy az egy elleni” küzdelemben is. „Van ellenfél. Ettől elszokott a Fidesz” – fogalmaz G. Fodor Gábor, aki szerint „vért kell frissíteni”, mert a hosszú kormányzás „elégeti az energiákat, tíz év után még a legkreatívabb, ’legszexibb’ politikus is unalmassá tud válni”.

Navracsics Tibor, az Európa Kulturális Fővárosa program koordinálásáért felelős kormánybiztos az N1TV-nek azt mondta: a következő egy évben eldől a Fidesz és a kormány sorsa, sok múlik azon, hogy képesek-e a korrekcióra – számol be a 444.hu. A politikus szerint a Fidesz valóságérzékelési problémájának egyik jele lehet az önkormányzati választás váratlan eredményei, a pártnak véleménye szerint egy éve van arra, hogy megszólítsa azokat, akik eddig nem rá szavaztak. Hozzátette: az ő gondolkodásmódja nem „a mostani Fidesz főáramához tartozik”, ezért nevezhette őt Török Gábor politológus Lázár Jánoshoz hasonlóan a párt belső ellenzékének – írja a portál.

A Magyar Demokratában megjelent vezércikkében Bencsik András főszerkesztő leszögezi: ha klímavészhelyzet nincs is nálunk, vészhelyzet az van, ugyanis ha most vasárnap lennének a választások, a Fidesz–KDNP-t legyőzné az egyesült ellenzék. „Nem kicsit, nagyon.”
888.HU, 444.HU, 2020.01.07., MAGYAR DEMOKRATA, 3. O.,