A republikánus Texasból buszokkal küldik a migránsokat a liberális New Yorkba

Fotó origo.hu

Újabb több száz illegális bevándorló érkezett a hétvégén buszokon New Yorkba Texas államból. Az elmúlt hónapban már több ezer migránst küldött a demokrata vezetésű városba Texas kormányzója, aki a határokon kialakult tarthatatlan helyzetre akarja felhívni a figyelmet. A kormányzó szerint Joe Biden demokrata pártjának engedékenysége mára azt eredményezi, hogy naponta több ezren lépik át illegálisan a határt, ennek kezelésére pedig a déli államok kezében nem hagyott eszközöket a kormány – számolt be az M1 Híradó.

Hetek óta érkeznek a buszok Texasból. New Yorkba és Washingtonba csak ebben a hónapban több mint hétezer migránst küldtek a texasi hatóságok. Legutóbb szombaton két busszal csaknem százan érkeztek a keleti parti metropoliszba.

„Fáradt vagyok, de hála Istennek sikerült az Egyesült Államokba jutnom” – mondja egy venezuelai bevándorló.

New York demokrata párti polgármestere felháborítónak nevezte, hogy a texasi kormányzó bármiféle segítségnyújtás nélkül továbbküldi a déli állam területére érkező illegális bevándorlókat.

Úgy vélem, amit Abbott kormányzó csinál, az embertelen. A mi célunk az, hogy minden menedékkérőt elhelyezzünk és támogassunk, aki New Yorkba érkezik – mondta Eric Adams, New York polgármestere.

Éppen a demokraták és a Biden-kormány engedékeny hozzáállása az, ami valóságos robbanást idézett elő a déli határokon – állítja a texasi kormányzó

Greg Abbott szerint a demokrata politikusoknak észre kell venniük, hogy a helyzet tarthatatlan, mivel már naponta ezrek lépik át a mexikói-amerikai határt. A republikánusok szerint Joe Biden elnöksége alatt valóságos bevándorlási hullám érte el az országot: az amerikai határőrség tavaly csak az elmúlt tíz hónapban több mint kétmillió illegális határátlépést regisztrált.

A texasi kormányzó szerint a demokraták felelőtlen magatartása vezetett az olyan tragédiákhoz is, mint amely júniusban történt. San Antonióban 51 migráns halt meg, amikor az embercsempészek magukra hagyták őket egy kamion rakterében.

A déli határállamok vezetői azt is a demokrata vezetés szemére vetik, hogy nem hajtják végre a Donald Trump elnöksége alatt született és máig hatályos rendeleteket a határ védelméről. Az arizonai kormányzó ezért arról döntött, hogy a tervezett határkerítés hiányzó darabját teherkonténerek felhasználásával pótolják ki, így akadályozva az illegális határátlépéseket.

Forrás: hirado.hu