A Polgári Kisgazdák sürgetik az egyértelműbb törvényi megfogalmazást

A kép forrása: pest.mlsz.hu

Mfor.hu: Több milliárdnyi taotámogatást próbáltak szabálytalanul felhasználni a sportegyesületek

Már ezernél is több olyan sportfejlesztési program van, melyek esetében szabálytalanul használták fel az igényelt TAO-támogatást.

A labdarúgó-egyesületeknél 721, a kosárlabdánál 169, a kézilabdánál 94, a vízilabdánál 30, a jégkorongnál 6 esetben derült ki eddig, hogy valamilyen visszaélés, szabálytalan felhasználás történt – írja az mfor.hu.

Az érintett labdarúgó-sportszervezetek által igényelt támogatási összeg több mint negyedét, 2,2 milliárd forintot tesz ki a szabálytalanul felhasznált támogatás – teszi hozzá a portál, megjegyezve, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetségnél egyre több a szabálytalanságok miatt a támogatási rendszerből kizárt szervezet, mára a lista 50-nél is több érintettet tartalmaz. (Forrás: mfor.hu)

A Polgári Kisgazdák sürgetik, hogy a TAO-támogatás lehetőségét a törvényalkotás tegye egyértelműbbé, átláthatóbbá és pontosabbá. Az nem kétséges, hogy a TAO-pénzek egyben közpénzek, ezért azok fölhasználása, pénzügyi mérete az eddiginél pontosabb szabályozást igényel. A Polgári kisgazdák azt megnyugvással vették tudomásul, hogy a TAO pénzek sport-célú felhasználása csökkenhet más közcélok érdekében. (KPE)