A Polgári Kisgazdák minden rendelkezésükre álló eszközzel támogatják a miniszterelnök küzdelmét.

A Polgári Kisgazdák vezető politikusainak egyik csoportja. - A kép forrása: kpe.hu

A Polgári Kisgazdák minden rendelkezésükre álló eszközzel támogatják a Orbán Viktor miniszterelnök küzdelmét.

A Polgári Kisgazdák tisztában vannak azzal, hogy az egyik legnagyobb uniós költség befizető, Nagy Britannia, uniós tagságának a megszűnésével a költségvetés csak úgy tarthatja a jelenlegi nagyságrendet, ha a tagállamok részéről további befizetések lesznek. A magyar miniszterelnök többször megerősítette, hogy készek vagyunk a többletbefizetésre, de ragaszkodunk ahhoz, hogy mind a kohéziós alap, mind a mezőgazdasági támogatási rendszer megmaradjon. Kemény tárgyalásokra kell számítani, számunkra azonban megnyugtató, hogy a Kormány, a miniszterelnök a helyén van. (Forrás: Dr. Turi-Kovács Béla, a Kisgazda Polgári egyesület országos elnöke)

A Polgári Kisgazdák minden rendelkezésükre álló eszközzel támogatják a miniszterelnök küzdelmét.

Orbán Viktor: nehéz és bonyolult tárgyalások várhatók az uniós költségvetésről

Orbán Viktor miniszterelnök. – Nehéz uniós költségvetési tárgyalásokra készül. – A kép forrása: local.hu

A következő hétéves uniós költségvetésről bonyolult tárgyalások várhatók, de meg fognak állapodni –mondta Orbán Viktor miniszterelnök a közmédiának csütörtökön Pozsonyban, amikor a Kohézió barátai csoport csúcstalálkozójára érkezett.

A kormányfő kifejtette: van több mint egy tucat ország az unióban, amelynek érdekei egybeesnek a következő év legfontosabb ügyében, mely az EP-választásokat követően a hét évre szóló költségvetés megalkotása lesz. Legalább a jelenlegi szinten kellene tartani az uniós kohéziós politika költségvetését, és rugalmasabbá kellene tenni a források felhasználhatóságát – jelentette ki Peter Pellegrini szlovák miniszterelnök az értekezletet lezáró sajtótájékoztatón, amelyet Maros Sefcoviccsal, az Európai Bizottság (EB) alelnökével közösen tartott. Sefcovic a sajtótájékoztatón fontosnak nevezte, hogy a résztvevők egyhangú álláspontja szerint 2019-ben mindenképpen le kell zárni a 2021 és 2027 közötti uniós költségvetésről folyó tárgyalásokat, hogy elkerülhetővé váljanak a csúszások a források felhasználása terén. Az erős, biztonságos és versenyképes Európához megfelelő finanszírozás szükséges – hangsúlyozták a Kohézió barátai csoport csütörtöki pozsonyi találkozóján elfogadott közös nyilatkozatban. A dokumentum szerint a következő hétéves költségvetést időben kell elfogadni, hogy a programok rendben elindulhassanak, ettől függetlenül azonban megfelelő büdzsére van szükség. (Forrás: MTI)