A Polgári Kisgazdák (KPE) megtartották közgyűlésüket. A KPE határozatot fogadott el arról, hogy a következő képviselő választáson is a Fidesz-Szövetségben kíván részt venni.

A KPE Elnöke beszámolójában széleskörű tájékoztatást adott Európában, a világban és hazánkban bekövetkezett változásokról.

A 2019-ben váratlanul berobbant covid járvány az egész világot meglepte, minket is.

A kemény, szigorú intézkedések eredményesek voltak, majd megszületett a legfontosabb döntés, minden erőt koncentrálni kell az oltóanyag beszerzésre, az oltás általánossá tételére.

Mind a mai napig alaptétel: első az ember védelme, ugyanakkor a gazdaság működésének fenntartása.

Sajnálatos módon a világban és nálunk felerősödött egy oltás elleni összehangolt akció – ennek az akciónak az ellenzék is részese volt -, mindennek mi is kárvallottjai vagyunk.

Arra kérem Tagtársaimat, a kétszeri oltást sem tekintsék teljes biztonságnak, de még a harmadik oltás után is saját és családunk védelmében tartsuk meg az önként vállalt biztonsági szabályokat.

Örvendetes, hogy eredményes volt a gazdaságvédelmi programunk, a nemzetgazdaságunk Európában az egyik legnagyobb növekedést mutatja.

A 2019. év hozott egy másik meglepetést is. Attól tartok, hogy az önkormányzati választások előtt nem vettük elég komolyan annak a lehetőségét, hogy a sarokba szorult, már megsemmisülésétől rettegő ellenzék képes lesz összefogni. Az eredmények ismertek, sajnálatosak.

Nem követhetjük el még egyszer ezt a hibát, az ellenfelet nem lebecsülni, legyőzni kell.

Fel kell készülnünk arra is, hogy hazánk sikereit féltékenyen néző külső erők megpróbálnak beavatkozni a képviselő választásba.

Tudatosítanunk kell az emberekben, hogy az eddig elért eredményeket megvédeni, hazánk növekedését és erősödését folytatni csak a Fidesz-Szövetség választási győzelme esetén tudjuk.

Az elnök ismertette az alább közölt határozati javaslatot, amelyet a közgyűlés egyhangúlag támogatott.

A határozati javaslat szövege:

A választási felkészülésről és a Fidesz-Szövetségen belüli együttműködésről

A közgyűlés megállapítja, hogy a Kisgazda Polgári Egyesület a 2002. évi országgyűlési képviselő választást követően minden országos választáson a Fidesz-Szövetséggel teljes együttműködésben vett részt.

A KPE közgyűlése tudatában van annak, hogy a 2022. évi országgyűlési képviselő választás Magyarország, a magyar nép számára sorsdöntő.

A magyar nemzet alapvető érdeke, hogy a választáson olyan döntés szülessen, amely kellő számú országgyűlési képviselői létszámot biztosít az eredményes kormányzás folytatásához.

A KPE minden lehetséges módon támogatja a választáson induló közös jelöltek sikeres és eredményes megválasztását.

A KPE a Fidesszel megkötött és alapszabályban rögzített együttműködést hosszútávon is érvényesnek tekinti és fogadja el. Felkéri a KPE elnökét Dr. Turi-Kovács Bélát, hogy minden szükséges tárgyalást folytasson le a Fidesz-Szövetség vezetőivel.

Az elnök zárszavában felhívta a figyelmet arra, hogy a 2022. évi sikeres országgyűlési képviselő választást akkor tudjuk teljesíteni, ha a szövetség minden része, minden erejével dolgozik az eredményes választásért.

Kiemelte, hogy a kisgazdák a legtöbbet tehetik azért, hogy a választás sikert hozzon azzal, hogy megmaradnak erős hitük, jövőbe vetett bizodalmuk zálogánál, az Isten, Haza, Család megvallásánál.

A fentiek az elhangzott beszéd rövid összefoglalását tartalmazzák.(kpe)