A Polgári Kisgazdák a falvak és kisvárosok fejlesztését közös programban javasolják

A kormány hajlik arra, hogy a falvak fejlesztésével összehangoltan kezdődjön meg a kisvárosok fejlesztése.

Világgazdaság: a kabinet a kisvárosok fejlesztésére is programot indíthat

Októberben tárgyalhat a kormány a „Magyar falu program” részleteiről, de rövisdesen kisvárosokat segítő program is indulhat- értesült a Világgazdaság.

Gyopáros Alpár a modern települések fejlesztésekért felelős kormánybiztos a lapnak úgy fogalmazott: az utóbbi program tervezése jövőre kezdődhet meg, például idősgondozó otthonokat létesítenek, segítenek a kisiparosoknak. Arról is szólt, hogy a CSOK-kiegészítést terveznek a falun élők számára, amely csábító lesz, ám részleteket nem közölhetett, mert még két tárcával is egyeztetnek. (Forrás: Világgazdaság)

A Polgári Kisgazdák 2018. évi választási programjavaslata már tartalmazta, hogy elsősorban a hátrányos helyzetben lévő térségekben összehangolt és határidőhöz kötött programot kell elindítani, a fejlesztések gyorsítására.

Az a vitathatatlan és jól érzékelhető fejlődés, amely 2012. óta számos település gyarapodását megindította, sokkal kisebb mértékben jelentkezett a tiszántúli térségekben és Észak -Magyarországon.

Az eddigi infrastruktúra fejlesztés, az úthálózat kiépítése, a vasúti közlekedés javulása sokat segített, de hazánk nyugati térségei és Kelet – Magyarország közötti fejlődésbeli különbség, különösen annak üteme, még  jelentősen elmarad egymástól.