A pénteki hidegfront vet véget a 20 fokos tavasznak

A kép forrása: mapio.net

Szerda reggel keleten és délen még sok lesz a felhő az égen, a Tiszántúlon kisebb eső is előfordulhat. Délután országszerte napos, gomolyfelhős időre készülhetünk. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb pedig 16-25 fok között alakul.

Csütörtökön sokfelé fátyolfelhők szűrik majd meg a napsütést, de a megnövekvő gomolyfelhőkből északkeleten záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A nyugati-délnyugati szél több helyen megélénkülhet. Hajnalban 5-10, délután 18-26 fokot mérhetünk.

Péntek hajnalban hidegfront érkezik észak felől, a reggeli és délelőtti órákban egyre többfelé feltámad az északi-északnyugati szél. Záporok csak helyenként keleten, délkeleten lehetnek. A legmagasabb hőmérséklet 15 és 22 fok között alakul.

Szombaton több helyen alakulhatnak ki újabb záporok, néhol akár zivatarok is. Az északnyugati szelet többfelé erős, helyenként viharos lökések kísérhetik. Délután 11-16 fok valószínű.

Vasárnap a gomolyfelhős idő mellett ismét készülhetünk szórványos záporokra, de A szél sokat veszít erejéből. Napközben 12-18 fok várható.
Kiadta: Varga Sándor (ma 09:03)

Forrás: idokep.hu