A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara folytatja az agrárágazat szakembereinek a felkészítését az új adminisztratív feladatokra

Fotó: obuda.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és az agrártámogatások kifizetését 2017. óta lebonyolító Magyar Államkincstár (MÁK) 2018. március 28-án tartotta a falugazdászok és kamarai tanácsadók felkészítését a mezőgazdasági támogatások 2018. évi igényléséhez Óbudán, a Zsigmond Király Egyetemen.

A felkészítés során a résztvevők hasznos információkhoz jutottak a Mezőgazdasági Parcella Azonosító Rendszer (MePAR), az Egységes Kérelem (SAPS) változásairól, illetve az Egységes Kérelemmel kapcsolatos ellenőrzések tapasztalatairól, valamint a zöldítés szabályainak a módosulásáról. Az előadásokon ismertetésre kerültek az Egységes Kérelem benyújtásával kapcsolatos általános tudnivalók, a területalapú támogatásokhoz kapcsolódó intézkedések, a termeléshez kötött támogatások gyakorlati ismeretei, az elektronikus kérelembenyújtáshoz kapcsolódó esettanulmányok, és az egyes új erdészeti intézkedések. A felkészítésen a Kisgazda Polgári egyesület részéről Dr. Paál Sándor, a KPE szakértője vett részt.

(Forrás: saját jegyzet. A kép forrása: obuda.hu.)