A military ünnepe volt ez a három nap Nagykanizsán

Fotó Gergely Szilárd, Zalai Hírlap

Az egész hétvégét felölelő volt a XXII. Kanizsai Military Nemzetközi és Országos Lovastusa Minősítő Verseny, egyben az Országos Championatus Döntője, mely a Csónakázó-tónál várta az érdeklődőket.

 

A díjlovaglással startoltak

A rutinos kilátogató persze már tudta, hogy a majd’ negyedszázados hagyományok alapján pénteken a több mint száz nevezést felölelő mezőny pénteken a díjlovaglással rajtolt, szombaton a tereplovaglás, vasárnap pedig az igazán látványos díjugratás volt soron.
A pénteki eseményekről már beszámoltunk, szombaton a „terepezés” aztán még komolyabb próba elé állította a lovasokat és lovaikat a Csónakázó-tó „partvidékén”.

– Először is nagyon fontos elmondani, a múlt héten mindenki maximálisan partner volt abban, hogy a rendezvényünkön minden flottul működjön, így a tereplovaglás során sem ütköztünk semmilyen nem várt akadályba – fogalmazott a szervezők részéről Dobri Lajosné, akit a versenyirodában mindenki csak Ica néniként keres. – Amúgy lehet, nem sokan nem hiszik el, de a sportágban mind nagyobb számmal induló hölgyek sokszor szinte bátrabbak is már, mint a férfiak. Mi persze úgy vagyunk vele, hogy a legfontosabb a versenyző és a ló, és a lényeg, hogy a legjobb teljesítményt tudják kihozni a formájukból – tette hozzá a háromnapos sportműsor kanizsai koordinátora.

Vasárnap következhetett aztán a látványos díjlovaglás, és ahogy a rendezvény menete haladt előre, az egyes kategóriák eredményhirdetését is megtarthatták.

„Az útleveleket kérnénk”

„Az útleveleket kérnénk” – tegnap délután a rendezőség irodájában már ez volt az egyik leggyakrabban elhangzott kérés, hiszen lovaknak is már roppant komoly „dokumentációval” kell rendelkeznie. S amikor többen már a helyszínről távozóban voltak, a nagy kategóriákban még bőven az akadályokkal „vívtak” a nyeregben lévők.

A Kanizsa Lovasklub SE több tagja is dobogós helyen végzett

 

– Nagyon örülünk, hogy az utánpótláskorúak mezőnyében, tehát a championatus U25-ös kategóriájában egyesületünk, a Kanizsa Lovasklub SE versenyzője, Sári Ádám bajnok lett, míg Tamás Bianka az A nyitottban végül a második helyet szerezte meg – fűzte hozzá Dobri Lajosné.

További eredmények. CCI*: 1. László Gabriella (Suttogó Saca nevű lován), 2. László Gabriella (Reál-Száll Formalin nl.), 3. Lisa Held (osztrák, Charis E. nl.). Championatus Póni: 1. Gyalog Luca Szófia (Guliver nl.), 2. Nyári Zsuzsanna (Alfea nl.), 3. Koszta Botond (Hullám nl.). AK Amatőr: 1. Schaller Gergő (Promis of the Alchimist nl.), 2. Rehus Boglárka (Dakar Du Bois nl.), 3. Károly Ágnes (Cezanio de Luxe nl.). Előkezdő ló: 1. Gelencsér Gitta (North Star XIV–80 Karolina nl.), 2. Köves Gréta (Sierra Star nl.), 3. Fenyvesi Zsófia Sára (Calliope Casilda nl.).

Forrás: zaol.hu, Fotók: Fotó: Gergely Szilárd