A mezőkövesdi óvodákban is betiltották a Meseország mindenkié könyvet

Fotó: babafalva.hu

A csepeli döntést követően Fekete Zoltán, Mezőkövesd Fidesz-KDNP-s polgármestere is megtiltotta, hogy a Meseország mindenkié című LMBTQ-könyvet a városi fenntartású óvoda és bölcsőde valamennyi csoportjában a köznevelés területén dolgozó pedagógusok, illetve bárki használják, annak szövegéből bármilyen formában idézzenek. A Mi Hazánk helyi képviselői levélben kérték a polgármestertől a mesekönyv betiltását az óvodákban. A Mi Hazánk az „óvodai LMBTQ-propaganda” betiltását kezdeményezi minden olyan önkormányzatnál, ahol van képviselete – jelentette be keddi tájékoztatóján Novák Előd, a párt alelnöke.

Szűk, ám hangos és erőszakos kisebbség akciójáról van szó – szögezte le a Magyar Nemzetnek Soltész Miklós államtitkár a nagy vihart kavart LMBTQ-mesekönyvről.

A Szépírók Társasága, a Magyar Műfordítók Egyesülete, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia vezetősége, a Magyar Gyerekkönyv Fórum, a Fiatal Írók Szövetsége és a Színházi Dramaturgok Céhe közös közleményükben azt követelik, hogy a kormányzat minden szintje utasítsa el és ítélje el a könyvpusztítást – tudósít a Telex.

Közben a Magyar Nemzet „az LMBTQ-lobbi által megtámadott” Bagdy Emőkét illetően arról ír: rövid időn belül már több mint tizenegyezer ember csatlakozott a pszichológus professzor mellett kiálló petícióhoz.

MTI, MAGYARNEMZET.HU, INDEX.HU, HVG.HU, HIRTV.HU