A menekült hullám újabb szörnyű áldozatai

kép forrása: EPA

Valószínűleg kínai állampolgár volt az a 39 ember, akit szerda hajnalban holtan találtak egy bolgár rendszámú kamion hűtőkocsijában Anglia délkeleti részén – tájékoztatott csütörtökön a területileg illetékes Essex megyei rendőrség.

A rendőrség közölte, hogy 31 férfi és 8 nő holttestét találták meg a pótkocsiban. A kamion sofőrjét szerdán őrizetbe vették, kihallgatása csütörtökön is tartott. Az essexi rendőrség csütörtöki közleményében megerősíti azt is, hogy egy 25 éves észak-írországi illetőségű férfiről van szó, de leszögezi, hogy nem kíván „találgatásokba bocsátkozni” a gépkocsivezető kilétéről.

Kínaiakat Szlovénián keresztül Olaszországba csempészett, és 1,3 millió euró haszonra tett szert az a bűnözői csoport, amelynek tagjai közül kettőt – egy szlovén és egy kínai állampolgárt – őrizetbe vettek a hatóságok, néggyel szemben pedig házi őrizetet rendeltek el – közölte csütörtökön a maribori rendőrség. A Szlovéniában állandó lakcímmel rendelkező kilenc kínai és négy szlovén embercsempész az elmúlt másfél évben legalább 143 kínai állampolgárnak segített abban, hogy Szerbiából Bosznia-Hercegovinán, majd Horvátországon keresztül illegálisan Szlovéniába jussanak.

MTI