A magyarok többsége továbbra is egyértelműen a Fidesz-KDNP Magyar Polgári Szövetséget fogadja el a társadalom vezető erejének

A kép forrása. zaveczreschearch.hu

Vitéz professzor emeritus Dr. Bartal Sándor, a Kisgazda Polgári Egyesület Budapesti Szervezetének társelnöke az alábbiakra hívja fel mindenki figyelmét: utca-hosszal vezet a Fidesz-KDNP pártszövetség az európai parlamenti választások után is.

 

 Dr.Bartal Sándor

Ez derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából. A biztos szavazók több mint fele (53 százalék) továbbra is a kormánypártokkal szimpatizál, miközben az ellenzék nagyjából ugyanazt a szavazóréteget tudja csak megszólítani. Az ellenzéki pártok közötti erőviszonyok ugyanakkor az EP-választásokkal átalakultak, ami azt mutatja, hogy Magyarországon jelenleg ellenzékváltó hangulat van – olvasható ki az 5000 fős személyes közvélemény-kutatásából. Az európai parlamenti választás után is stabilan vezeti a pártok népszerűségi listáját a Fidesz-KDNP pártszövetség. A Fidesz-KDNP a választási részvételüket biztosra ígérők körében 53 százalékon áll. A legerősebb ellenzéki párt címet jelenleg birtokló Gyurcsány-párt, a DK a politikailag aktívaknál 12 százalékon áll, tehát az EP-választáson elért 16 százalékos eredményük 4 százalékot romlott. Második helyük mellett elmondható, hogy Gyurcsány Ferencék pártjának hátránya jelentős a Fidesz-KDNP mögött, táboruk kevesebb, mint negyedakkora. (Forrás: origo.hu)