A magyar közéletben az utóbbi időben a gyalázkodásnak már nincs határa / Bangóné az MSZP országgyűlési képviselője lepatkányozta a Fidesz választóit.

Fotó Koszticsák Szilárd

Minden pártban, politikai csoportosulásban jelen vannak nemkívánatos, szélsőséges megnyilvánulások. Azok a pártok, amelyek komolyan veszik, hogy a demokratikus értékrend megőrzése megelőzi a pártérdeket, csak azok a pártok képesek arra, hogy a demokratikus határokat átlépő tagjaikkal szemben megfelelően fellépjenek. Az MSZP azt bizonyította, hogy a demokratikus értékek számára nem fontosak, megpróbálják menteni a menthetetlent is. (kpe.hu)

„Egészen elképesztő szánalmas mélypontja ez a magyar baloldalnak” – mondta más ügyben tartott sajtótájékoztatóján a Fidesz kommunikációs igazgatója arra az újságírói felvetésre, miszerint az MSZP „patkánykormány névvel és címmel kampányt is indít”. Hidvéghi Balázs szánalmasnak nevezte, ahogy az MSZP „kínos és gyáva” magyarázkodásba kezdett Bangóné Borbély Ildikó kijelentésével kapcsolatban ahelyett, hogy visszahívta volna őt az Országgyűlésből. Úgy tűnik, hogy az MSZP-ben mindig van lejjebb – tette hozzá. A 444.hu arról ír: egyetlen nap alatt egymillió forintot költött Bangóné patkányozós megjegyzésének terjesztésére a Facebookon a Fidesz. Hollik István kormányszóvivő a Hír TV Magyarország élőben című műsorában felháborítónak nevezte, hogy a legtöbb ellenzéki politikus csöndben maradt és nem határolódott el a botrányos kijelentéstől.

Forrás: HírTv.hu

Eközben Tamás Gáspár Miklós a képviselői mandátumáról való lemondásra szólította fel Bangóné Borbély Ildikót. „Ha embertársaink egy részét a mieinktől eltérő politikai nézeteik miatt kiirtandó parazitákhoz hasonlítjuk, igen közel kerülünk a náci/fasiszta észjáráshoz. (…) Jobboldali honfitársaink – tiszteletre méltó ellenfeleink – fölháborodása teljesen jogos. Ami engem illet, én bocsánatot kérek” – írta a filozófus a hvg.hu-n megjelent cikkében.

Forrás: hvg.hu, Tamás Gáspár Miklós