A Legfőbb Ügyészség tevékenysége ellen tüntettek néhány százan, szerdán

A Legfőbb Ügyészség épülete. - A kép forrása: tudasbazis.sulinet.hu

„Ismeretlen tettesek tüntetése Polt Péter Ügyészségénél” címmel szerveztek a Facebookon demonstrációt a Legfőbb Ügyészség Markó utcai épülete elé szerda este 6 órára, tiltakozásul az MTVA székházában az ellenzéki képviselők ellen intézkedő biztonsági őrök ügyében hozott ügyészségi döntés ellen.

A néhány száz fő részvételével megtartott eseményen az MSZP, a DK, a Párbeszéd, a Liberálisok és a Momentum politikusai mondtak beszédeket. Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint az ügyészség döntése „mérföldkövet jelent a diktatúra felé vezető úton”, és „a hatalom végig fog menni azon az úton, amelyiken elindult, de ez az út Tádzsikisztánba, Pekingbe, Moszkvába, azaz diktatúrába vezet”. Szél Bernadett független országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: „az ügyészség, Polt Péter (legfőbb ügyész), Orbán Viktor miniszterelnök és az egész maffia átlépett egy vörös vonalat a döntéssel”. Kunhalmi Ágnes, az MSZP választmányi elnöke a jövő legfőbb feladataként jelölte meg, hogy az ellenzéki pártok és képviselők legyenek szolidárisak egymással. Hangsúlyozta továbbá: az EP- és az önkormányzati választásokon egy politikai alakzatot kell alkotniuk az ellenzéki pártoknak. – A beszédek végét követően a jelenlévő néhány száz ember nem széledt szét, hanem együttesen megindult a Bajcsy-Zsilinszky út felé, ahonnan egy kisebb csoport a felüljáróhoz ment, majd a forgalmat blokkolva a felvonultak annak tetejére. Mintegy fél óra elteltével a rendőrök a Lehel tér felé lekísérték és igazoltatták a demonstrálókat. (Forrás: hvg.hu/MTI)

A Polgári Kisgazdák véleménye szerint tüntetésekkel, vádemelési javaslat benyújtását ismereteink szerint eddig még sehol sem érték el, akár jó, akár rossz ügyről volt szó. A magyar igazságszolgáltatásban minden törvényes eszköz rendelkezésre áll ahhoz, hogy az igazságszolgáltatás megzavarása nélkül a bíróságok igazságos és jó döntéseket hozhassanak. (KPE)