A következő napok sem az igazi télről fognak szólni

Keményebb fagyokra, nagyobb havazásra a folytatásban sem számíthatunk, de már többet fog sütni a nap.

A rendkívül csapadékos, szeles időjárást okozó mediterrán ciklon szerdára elhagyja térségünket, így mindenhol megszűnik a csapadék, legfeljebb még reggel délkeleten fordulhat elő gyenge eső. A felhőzet csökken, felszakadozik, így az ország nagy részén több órára kisüt a nap, inkább csak a délkeleti tájakon maradhat felhősebb az ég. Az északias szél reggel még többfelé lesz élénk, erős, napközben fokozatosan veszít erejéből, estére keleten is mérséklődik. 

Hajnalra a kevésbé felhős nyugati és északi országrészben néhány fokkal fagypont alá csökken a hőmérséklet, de

a leghidegebb tájakon sem lesz hidegebb -4, -5 foknál.

Az ország felhősebb keleti, délkeleti felén továbbra is fagymentes lesz az éjszaka. Napközben 5 és 10 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

illusztráció
Fotó: Hegyesi Tünde

Szerda éjszaka nyugat felől egy újabb felhő- és csapadékzóna érkezik, csütörtök kora délelőttig főként a Dunántúlon fordulhat elő többfelé eső, de az éjszakai órákban néhol havas eső, ónos eső sem kizárt. A Dunától keletre nem várható érdemi csapadék. Napközben nyugat felől egyre többfelé felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Hajnalban az ország középső sávjában és északon fordulhatnak elő gyenge fagyok, napközben 4-10 fokot mérhetünk.

Pénteken már egy melegfront felhőzete borítja be hazánkat, kisebb eső több helyen is előfordulhat, de jelentős mennyiségre nem kell számítani. A déli-délnyugati szél több helyen megélénkülhet. A hajnal a legtöbb helyen fagymentes lesz, délután pedig 3-9 fok várható.

Télies fordulatra, komolyabb lehűlésre a hétvégén sem számíthatunk.

Forrás: idokep.hu

https://www.idokep.hu/hirek/a-kovetkezo-napok-sem-az-igazi-telrol-fognak-szolni