A koronavírus előre hozta a mezőgazdasági szezonkezdést

Fotó: Shutterstock

Félmilliárd forintból épített új telephelyet a mezőgazdasági termékek kereskedelmével és mezőgazdasági szaktanácsadással foglalkozó Gemma Agro Kft. Békéscsabán. A cég egyik tulajdonosa azt mondta, a koronavírus előre hozta a mezőgazdasági szezonkezdést, rengeteg megrendelésük van most.

A félmilliárd forintos beruházást felerészben saját forrásból, felerészben banki hitelből finanszírozták, így épült meg zöldmezős beruházás részeként egy kétezer négyzetméteres fűthető raktárcsarnok és egy 750 négyzetméteres irodaház – írja az origo.hu.

A koronavírus miatt a mezőgazdasági termelők most akarnak vetőmagokat, növényvédőszereket, műtrágyát beszerezni, ezért nagyon sok megrendelésük van, mondta Matyi István, a cég egyik tulajdonosa.

A régi bérelt raktárukban a mostani árukészlet fele sem fért volna el, az új helyen – ahol csak műtrágyából háromezer tonna fér el – folyamatosan tudják fogadni az árut és kiszolgálni a megrendeléseket – mondta Matyi, aki összességében nem számít több bevételre, sőt, szerinte a veszélyhelyzet miatt a korábbinál kevesebb lesz, „csak előre jön a szezon kicsit”.

agrotrend.hu / origo.hu