A Kormány tovább folytatja a családok életminőségének a javítását

Varga Mihály pénzügyminiszter ad tájékoztatást. - A kép forrása: kormany.hu

Novák Katalin: December 1-jével bővül a csok

Még az idén, december 1-jével megnyílik a 10 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsön igénylésének lehetősége a kétgyermekes családok számára – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára keddi sajtótájékoztatóján.

 Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára – A kép forrása: kormany.hu

Novák Katalin közölte továbbá: a háromgyerekes családok ugyancsak december 1-jétől igényelhetik az 5 millió forinttal megemelt, összesen 15 millió forintos kedvezményes kamattámogatású kölcsönt. A kedvezményes kölcsönt a két, illetve három gyermeket vállalók is igényelhetik – tette hozzá az államtitkár, kifejtve: a kétgyermekes családok a 10 millió forintos, államilag támogatott, garantáltan 3 százalék alatti kamattal adott hitelt 25 éves futamidőre vehetik fel. (Forrás: MTI)

Novák Katalin: A gyermekek otthongondozási díj, az úgynevezett „gyod” mellett a kisebb testvér családtámogatását is megkapják a szülők.

A januártól bevezetendő gyermekek otthongondozási díja (gyod) mellett a kisebb testvér után járó családtámogatásokat is megkaphatják majd a szülők – jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára kedden.

Novák Katalin elmondta: a korábban ápolási díjra jogosuló szülők kapják majd a „gyod”-ot, január 1-jétől egységesen bruttó 100 ezer forintra lesz jogosult mindenki, aki otthonában gondoskodik az önellátásra képtelen gyermekéről. (Forrás: MTI)

Megemelték az alanyi adómentesség határát és kitolták az új lakások áfa-kedvezményét

Az Országgyűlés kedden elfogadta a kormány legfrissebb adócsomagját, amely egyebek mellett 8 millió forintról 12 millió forintra emelte az egyéni vállalkozások alanyi adómentességének értékhatárát, továbbá 2023 végéig meghosszabbította a kedvezményes, 5 százalékos áfa-kulcs alkalmazását azon új lakóingatlanok értékesítésekor, amelyek idén november 1-jén végleges építési engedéllyel rendelkeztek.

Varga Mihály pénzügyminiszter. – A kép forrása: haon.hu

A Kormány álláspontja szerint az alanyi adómentesség értékhatárának emelését a gazdaság növekvő teljesítménye teszi lehetővé és több mint 650 ezer adózónak jelenthet könnyebbséget. A változtatások lehetővé teszik továbbá, hogy a jövőben jellemzően munkabérként adózó cafeteria juttatások értéke ne módosítsa úgy a munkáért járó jövedelem adóalapját, hogy azzal a munkáltató rosszabbul jár. (Forrás: MTI)