A kormány kiterjesztette kkv-k energia támogatását

Bővült azoknak a vállalkozásoknak a köre, amelyek rezsitámogatást igényelhetnek az államtól.

Ezentúl azok a vállalkozások is igényelhetnek rezsi támogatást amelyek költségeiből az energia számlák legalább két százalékot tesznek ki. Ezt a gazdaságfejlesztési miniszter jelentette be.

Nagy Márton emlékeztetett rá, hogy eredetileg a kormány csak azokat a vállalkozásokat akarta támogatni, amelyek energiaköltsége 2021-ben elérte az árbevétel 3 százalékát. Azonban látva, hogy a kis és középvállalkozások közül milyen sokat érintenek a drasztikusan megemelkedett energia költségek, a kabinet kibővítette a támogatottak körét.

A miniszter mindenkit arra biztat, hogy amennyiben vállalkozása megfelel ezeknek a kritériumoknak, úgy mielőbb igényelje a rezsitámogatást az energiatamogatas2022 portálon.

A Program keretében az idén 100 milliárd, jövőre pedig 100-120 milliárd forint áll majd a kkv-k rendelkezésére. Így ebben az évben 75 milliárd forint juthat a működési költségnövekedés kompenzálására, további 25 milliárd pedig energiahatékonysági beruházásokra, amelyeket a Kormány a beruházás összköltségének 15 százalékáig támogat, a Széchenyi Kártya Program keretében nyújtott kedvező kamatozású beruházási hitelhez szükséges önerő egy részének átvállalásával.

A Kormány a támogatottaktól elvárja, hogy védjék meg a munkahelyeket, őrizzék meg a foglalkoztatottak legalább 90 százalékát – hangoztatta közleményében Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter.

Forrás: infostart.hu

https://infostart.hu/gazdasag/2022/11/21/a-kormany-kiterjesztette-kkv-k-energia-tamogatasat#