A kormány érzékeli, hogy az idős emberekről való gondoskodás az egész társadalom ügye / Tagtársaink figyelmébe ajánljuk: A Miniszterelnöki Kabinetiroda felel a Gondosóra program megvalósításáért

Forrás: Pixabay.com

A Magyarország kormányának támogatásával indított Gondosóra program egyedülálló szolgáltatást biztosít ingyenesen a 65 év felettieknek, akik szükség esetén egyetlen gombnyomással jelezni tudják segítségkérési szándékukat a szolgáltatáshoz tartozó jelzőeszközön keresztül a diszpécserszolgálatnak. A program megvalósításáért július 15-től a Miniszterelnöki Kabinetiroda felel, szakmai felügyeletét Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos látja el – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

A kormányzat kiemelt feladatának tekinti, hogy gondoskodjon az idősekről, ezért a szomszédságban folyó háború és a háborús infláció közepette is biztosítja és megőrzi a nyugdíjak értékét, az inflációkövető nyugdíjemelést, valamint a baloldal által korábban elvett, de az Orbán-kormány által már teljes egészében visszaépített és megemelt 13. havi nyugdíj folyósítását – írták.

Hozzátették: ebbe a sorba illeszkedik a Gondosóra program is, amely 106,453 milliárd forintból valósul meg a Széchenyi Terv Plusz programban, és a nap 24 órájában segítséget és biztonságot nyújt az időseknek és hozzátartozóiknak. Közölték, hogy a Gondosóra program megvalósításáért 2023. július 15-től a Miniszterelnöki Kabinetiroda felel, annak szakmai felügyeletét Nyitrai Zsolt miniszterelnöki biztos látja el. A program szakmai megvalósítását a Kormányzati Szoftverlicenc-gazdálkodási Korlátolt Felelősségű Társaság (KSZG Kft.) végzi, amelynek ügyvezető igazgatói feladatait Juhász Roland korábbi állami vagyongazdálkodásért felelős államtitkár látja el – tudatták.

Forrás: MTI, behir.hu

https://behir.hu/a-miniszterelnoki-kabinetiroda-felel-a-gondosora-program-megvalositasaert