A kormány csak biztonságos vakcinával engedi beoltani a magyarokat /Nem kéri a kormány a felajánlott bangladesi vakcinát

Fotó Lokál

A Polgári Kisgazdák meg vannak arról győződve, hogy azok a vakcinák, amelyeket Magyarországon felhasználnak teljesen biztonságosak. (kpe)

 „A felajánlást megköszöntük, de nem éltünk vele” – reagált a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

A bangladesi sajtóban megjelentek nyomán itthon is híre ment, hogy az ország kormánya 5000 dózis oxfordi licensz alapján készült koronavírus-vakcinát ajánlott fel Magyarországnak, a Rukia és Rabia szétválasztását és a magyar orvosok által végzett félezer ingyenes plasztikai műtétet akarták így meghálálni.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium később a Magyar Nemzetnek megerősítette: érkezett ilyen felajánlás, és az is kiderült, mi lesz a sorsa: “A felajánlást megköszöntük, de nem élünk vele” – írták. Azt nem részletezték, miért.

Bangladesbe eddig ötmillió oxfordi vakcina érkezett és további 25 millió oltásra van szerződésük. Az indiai Serum Intézet licenc alapján 1 milliárd Oxford/AstraZeneca vakcinát állíthat elő, hogy abból a térség nagyon vagy közepesen szegény országaiba juttasson. Ezek közül ajánlották fel az említett ötezer vakcinát.

Forrás: infostart.hu