A kormány büntető feljelentést tesz a konzultációs oldalt ért informatikai támadás miatt

Fotó Mészáros Diána

A kormány büntető feljelentést tesz a konzultációs oldalt ért informatikai támadás miatt – olvasható a kormany.hu oldalon hétfő este közzétett hírben.
A kormányzati szervek azt észlelték, hogy informatikai támadást indítottak a konzultáció hivatalos internetes oldala ellen, tömeges kitöltéssel próbálkoznak az elkövetők.

A kormányzati szervek megteszik a szükséges lépéseket, beleértve a büntető feljelentést is. A korábbi konzultációs honlapot ért támadás ügyében azóta vádemelésre is sor került.

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy egyes szereplők különböző módszerekkel próbálják ellehetetleníteni a járvány utáni életről szóló párbeszédet. A minimálbér-emelés, a családi adóvisszatérítés, a hitelmoratórium vagy a gyermekek védelmének kérdése magyarok millióinak életét érintik, ezért is biztatunk mindenkit arra, hogy mondja el véleményét – olvasható a kormányzati portálon.

Az ügy előzménye, hogy Tomanovics Gergely a YouTube-csatornáján indította el azt az élő videóját. Ebben egy algoritmus folyamatosan tölti ki a nemzeti konzultációkat. Sajtóhírek szerint a 12 órás közvetítés során több mint 3 ezer kérdőívet töltött ki.

Forrás: MTI, hirdo.hu