A kormány, a brüsszeli bürokrácia és a Soros-szervezetek vitájába szólhatnak most bele a magyarok

Migráns-áradat. - A kép forrása: lokal.hu

Fontos politikai vita folyik az Európai Unióban a migrációval kapcsolatban, ezért fontos, hogy a magyar emberek is elmondják erről a véleményüket a nemzeti konzultációban – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 Ma este adásában.

Bakondi György hozzátette: nem tapasztalható változás az Európai Unió migrációs politikájában, sőt azt látják, „a brüsszeli bürokrácia és Soros-hálózatba szervezett civil szervezetei” mindent megtesznek, hogy növeljék az EU-ba érkező migránsok számát, és az érkezőket minél gyorsabban szétosszák az EU tagállamai között.

Hozzátette: fontos politikai viták zajlanak az EU tagállamai, a brüsszeli bürokrácia és a Soros-szervezetek hálózata között a migrációról, ezért fontos, hogy a magyar emberek elmondják a migrációról is a véleményüket a nemzeti konzultációban, így például a kormány 2015 óta következetesen képviselt álláspontjáról és arról a javaslatáról, hogy két évig – a járványveszély miatt – se illegális, se legális bevándorlást ne engedélyezzenek.

Bakondi György szólt arról is, hogy „intenzív határsértő mozgás tapasztalható”: amíg tavaly egész évben 45 500 határsértőt fogtak el, addig az idén július 1-ig már 46 300-at.

A múlt évben 167 embercsempészt fogtak el, az idén eddig 420-at – hívta fel a figyelmet.

Forrás: hirado.hu, MTI