A kisgazdák kérdezik kinek dolgozik a köztelevízió

Fotó origo.hu

Több, mint 10 éve tapasztaljuk, hogy nemcsak az ellenzéknek lehet alapos panasza a köztelevízióra, de magunk is bőven észleljük, hogy elképzelés és hatékony rendszer nélkül gyakran láthatóak kontraproduktív műsorok. Azt meg kellett szoknunk, hogy 2003 óta eltelt 17 év még nem volt elég arra, hogy a sajtó megtanulja Magyarországon gondolkodó emberek élnek. (kpe)

 

Fürjes Balázs szerint vállalhatatlan az M1-en Karácsony Gergellyel készített interjú

„Jó, hogy nem a választás előtt készült az M1 Karácsony interjú-több ellenzéki, kevesebb fideszes polgármester és képviselő lenne, érthetően” – reagált szerdai Twitter-bejegyzésében a főpolgármesterrel az M1 csatornán készített interjúra Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár. „Sokszor éri méltatlan támadás a köztévét, de ez a tegnapi vállalhatatlan volt. Vállalhatatlan a főpolgármester és a budapestiek felé” – tette hozzá az államtitkár. Surján László, a Fidesz-KDNP volt EP-képviselője Fürjes Balázs bejegyzéséhez fűzött hozzászólásában úgy fogalmazott: „Ha a miniszterelnök megadja a választott vezetőnek járó tiszteletet Karácsonynak, akkor a köztévének is meg kell adnia”.

„A tegnap esti szürreális köztévés beszélgetéssel még nem ért véget a napom. A Máltai Szeretetszolgálat meghívására az általuk üzemeltetett hajléktalanszállókat néztem meg, többek között azt, amit olyan embertársainknak tartanak fenn, akik minden más intézményből kiszorultak” – írta szerdai Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely. „A türelmemet, amire nagy szükségem volt a köztévé stúdiójában, ott, a hajléktalanszállón veszítettem el. Szembesülve azzal, hogy a közpénzből fizetett propagandagépezet számára ezek a nehézsorsú emberek is csak statiszták az aktuális gyűlöletkampányhoz” – fogalmazott a főpolgármester.

HVG.HU, 24.HU, INDEX.HU