A Kisgazda Polgári Egyesület dunántúli vezetőinek találkozója Győrasszonyfán

2018. június 23-án, szombaton, az Észak-Dunántúlon található és a Pannonhalmi kistérséghez tartozó Győrasszonyfa több jeles eseménynek is helyt ad.

Ezen a napon 9 órától kerül sor a falunappal egybekötött testvér települési találkozóra Győrasszonyfán. Ezen az ünnepi alkalmon jelen lesz Győrasszonyfán a romániai Margitta, a szerbiai Temerin és a szlovákiai Felbár települések magyar lakosságának a küldöttsége. A találkozót megnyitja: Valiczkó Mihály polgármester. Köszöntőt mond Kara Ákos országgyűlési képviselő és Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés elnöke.

13 óra 30 perctől a Polgári Kisgazdák Észak- és Nyugat-dunántúli választókerületi vezetőinek a regionális találkozója kerül megtartásra a Győrasszonyfai Kultúrházban. Ugyanitt 14 órától Dr. Turi-Kovács Béla országgyűlési képviselő, az Országgyűlés korelnöke és a Kisgazda Polgári Egyesület országos elnöke tart Gazdafórumot, ahol többek között a kézimunka-igényes kertészeti, ezen belül is a bogyósgyümölcs, valamint az állattartás területéről a sertés ágazat aktuális kerülnek szóba.

A Polgári Kisgazdák már sok éve zarándokolnak el ilyenkor nyárelőn Győrasszonyfára.

Egy igazi kisgazda lelkületű kistelepülést találnak itt csodálatosan szép természeti környezetben, a Pannonhalmi Bencés Főapátság tövében, ami ideális hely a regionális polgári kisgazda találkozók megrendezésére. (Forrás: Dr. Paál Sándor polgári kisgazda választókerületi vezető, Veszprém megye, 2-es vk.)